gezond oranje hapje - gevulde paprika

Oranje hapje: gevulde mini-paprika

Ben je op zoek naar een lekker en gezond oranje hapje? Dat is superleuk voor bijvoorbeeld Koningsdag of als hapje bij een WK, EK of ander sportevenement waar Nederland in speelt. Daarnaast zijn hapjes natuurlijk altijd een goed idee, ongeacht de kleur. Ik vind het altijd leuk om een borrelplank op tafel te zetten. Zo komen de kinderen bovendien vaak ongemerkt vast aan een portie groenten, zonder dat ze het in de gaten hebben. Ook dit hapje bevat veel vitaminen. De basis is namelijk een oranje mini-paprika. Paprika bevat veel vezels, weinig calorieën en zit boordevol vitamine C. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een andere kleur paprika te gebruiken. Je zou zelfs een grote puntpaprika kunnen vullen, al is het dan niet echt meer een hapje  natuurlijk.

Gezond oranje hapje met kaas

Ik vind groenten en kaas altijd een prima combinatie. Denk aan een plakje komkommer met een blokje kaas bijvoorbeeld. Ik houd ervan! Daarom bedacht ik ook om de mini-paprika’s te vullen met een kaasmengsel. Old Amsterdam heeft een heerlijke frisse, zachte roomkaas die gemengd is met fijn geraspte Old Amsterdam. Een prima basis voor een lekkere kaasvulling. Met een likje Marne Groninger mosterd er doorheen is het een perfecte aanvulling op een oranje borrelplank!

Gezond oranje hapje: Gevulde mini-paprika

Bereidingstijd 5 minuten
Gang Borrelhapje

Ingrediënten
  

  • 5 Oranje mini-paprika's
  • 1 bakje Old Amsterdam verse roomkaas original
  • 3 theelepels Marne Groninger mosterd

Instructies
 

  • Snijd de paprika's over de lengte doormidden.
  • Haal de zaadlijsten eruit.
  • Schep 3 flinke theelepels van de Groninger mosterd bij de Old Amsterdam roomkaas.
  • Meng het geheel goed door elkaar. Proef eventueel of hij nog iets scherper mag. Is het mengsel te scherp? Voeg dan wat naturel roomkaas toe om de smaak wat te verzachten.
  • Vul de halve paprika's met het roomkaasmengsel.
  • Eet smakelijk!
Trefwoord gezond

Je ziet maar: het is echt een heel erg makkelijk hapje om te maken. In no time staat deze lekkere oranje snack op tafel te shinen tijdens de borrel op Koningsdag of de wedstrijd van Oranje. Met wat leuke prikkers met een Nederlandse vlag maak je er helemaal een feestje van! Heerlijk genieten, terwijl jij helemaal niet lang in de keuken hoeft te staan. Heb jij mooi wat extra tijd om een leuke oranje outfit uit de kast te trekken en gezellig een drankje te doen met je gasten.

Wil je dit makkelijke en gezonde oranje hapje bewaren op een van je borden op Pinterest? Als je over de onderstaande foto heen scrolt kun je hem gemakkelijk pinnen!

gezond oranje hapje koningsdag wk

 

Deel deze post via

Leave a Comment

Rating recept