recepten paasbrunch gemakkelijk tips

Lekkere recepten voor de paasbrunch

Over een paar dagen is het alweer Pasen! Dit jaar zien de paasdagen er voor velen anders uit dan anders. Niet met alle opa’s, oma’s, ooms en tantes rond één lange tafel, maar gezellig met het eigen gezin. Ook dan kun je een top paasfeest hebben, met heerlijke hapjes natuurlijk! Heb je even geen idee wat je op de  paastafel kunt zetten tijdens de paasbrunch? Wat denk je van de onderstaande hapjes? Ze zijn stuk voor stuk gemakkelijk te maken, en allemaal een groot succes tijdens het paasontbijt of de brunch.

Croissantlollies

Een supermakkelijk recept, en het is steevast een succes hier! Tijdens het ontbijt, de brunch of gewoon als hapje. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een blik croissantdeeg, wat jam en een beetje eigeel. Oh ja, ijsstokjes zijn ook wel gemakkelijk natuurlijk. Je kunt ze op een bordje leggen of je zet ze bij elkaar in een vaasje: maak er je eigen feestje van!

Tip paasbrunch: makkelijke paastaart resultaat

Paastaart

Pasen is een groot feest en bij een feest hoort….taart! Deze paastaart zorgt er direct voor dat je een feestgevoel krijgt. Het lijkt net alsof de paashaas de taart induikt om op zoek te gaan naar paaseieren, hihi. Lekker creatief met marsepein, en je hebt in no time een prachtig resultaat!

Kiekeboe kuikentje

Paaspicknick

Het wordt prachtig weer komend weekend! Volle bak zon, en 23 graden. Dat klinkt toch haast als een warme zomerdag in plaats van een paasweekend!? Hartstikke leuk om dan de paasbrunch eens naar buiten te verplaatsen: ga lekker pickicken in de achtertuin! Met deze toffe paaslunches wordt dat geheid een feestje! Klik op de foto voor tips rondom prima paasbento’s!

Gemakkelijk recept paasbrunch - croissantdeeg paasei-brood

Hartig paaseibrood

Wederom een recept met croissantdeeg: je kunt daar heel gemakkelijk de lekkerste hapjes van maken. Dit paaseibrood ziet er bovendien ook nog eens heel erg feestelijk uit! Perfect voor op de paastafel dus. Kunnen de kinderen paaseieren gaan zoeken als dit paaseibrood in de oven staat. Door er een paaseitje of wat jam in te doen kun je er ook prima een zoet paaseibrood van maken!

meringue schuimpjes makkelijk hapje pasen

Makkelijke meringues

Een ei hoort erbij! Aangezien je op een gegeven moment wel voldoende gekookte eieren hebt gegeten is het tijd om eens te denken aan een ander gerecht met ei. Deze meringues zijn gemakkelijk om te maken, het kost alleen wat wachttijd. Een beetje geduld is dus wel nodig. Naast het geduld heb je verder alleen maar eiwit, suiker en citroensap nodig.

Hoe ziet jouw paasfeest er dit jaar uit? Is het heel anders dan de overige jaren of vier je het altijd in kleine kring. Ik vind het heerlijk om met het eigen gezin te ontbijten, erna de eieren te gaan zoeken en in de middag op familiebezoek te gaan. Aangezien het familiebezoek er dit jaar niet in zit zal ik de eieren maar op extra moeilijke verstopplekjes gaan verstoppen, hihi…dan zijn ze daar de hele middag mee bezig! Daarna kunnen we lekker de tuin in om te genieten van de zon, ik houd ervan! Enneh…de barbecue aan op eerste Paasdag kan nu ook gewoon, hoe lekker is dat!?

Deel deze post via

Leave a Comment