Een tip voor de paasbrunch: maak deze makkelijke paastaart!

Wat mij betreft is er één ding wat, naast de eieren natuurlijk, echt niet mag ontbreken bij de paasbrunch. Een heuse prima paastaart! Met een taart op tafel wordt het pas echt feest. Helemaal als je bedenkt dat je voor het maken van deze taart maar heel even in de keuken hoeft te staan! Een echte topper bij de paasbrunch.

Tip paasbrunch: makkelijke paastaart ingredienten

Wat heb je nodig?

Voor het maken van deze taart gebruik ik een kant-en-klare mix voor kwarktaart. Om de mix af te maken heb ik water nodig, magere kwark, roomboter, en slagroom. Een kwarktaart is natuurlijk nog geen paastaart. Deze heeft ook een beetje decoratie nodig. Bij deze taart kies ik voor een decoratie van chocoladekrullen en marsepein. Je ziet: allemaal producten die je gewoon in de supermarkt kunt kopen. Hoe gemakkelijk wil je het hebben?

Tip paasbrunch: makkelijke paastaart bodem

De bodem maken

Om de taartbodem te maken volg ik gewoon heel gemakkelijk de aanwijzingen op de verpakking. In dit geval mix ik het zakje mix voor taartbodem (moeilijker kunnen ze het niet maken, haha) met water en boter. De boter smelt ik eerst even in de pan zodat het gemakkelijker te mengen is. Vervolgens doe ik bakpapier op de bodem van een springvorm. Hierop schep ik het mengsel voor de bodem van de taart. Met een lepel druk ik dit plat en zorg ik ervoor dat de bodem overal ongeveer even dik is.

De bodem zet ik even in de koelkast zodat hij wat steviger wordt. Ondertussen meng ik de mix voor de kwarktaart met de kwark, slagroom en een beetje limoensap. Deze giet ik op de, inmiddels hard geworden, bodem van de taart. Het geheel zet ik in de koelkast. Dit moet 2,5 uur koelen. Dan pas is de taart stevig genoeg om te decoreren.

Tip paasbrunch: makkelijke paastaart marsepein

Lekker fröbelen

Terwijl de taart stevig aan het worden is begin ik met de decoratie van marsepein. Ik heb rode, gele, blauwe en witte marsepein. Voor de wortels heb ik een oranje kleur nodig. Hierom meng ik een beetje gele marsepein met een beetje rode marsepein. Hier kneed ik de wortels van. Dit doe ik door er rolletjes van te maken die ik aan één kant een beetje bij elkaar knijp. Met een mesje kerf ik er wat sneetjes in. Met een satéprikker maak ik een gat in de bovenkant van de wortel. Hierin steek ik het loof.

Dit wortelloof maak ik door gele en blauwe marsepein te mengen en hier kleine balletjes van te draaien. Deze druk ik plat en knijp ik aan één kant fijn. De brede bovenkant snijd ik op twee punten in waardoor je een soort waaiereffect krijgt. Dit loof steek ik met de smalle kant in de bovenkant van de wortel.

Dan is het tijd om de paashaas te maken. Die kan natuurlijk niet ontbreken als de taart bestemd is voor de paasbrunch!

Ik vind het leuk om een haas te maken die op zoek is naar paaseieren. Hiervoor maak ik eerst een grotere bol en een klein bolletje. De grote bol druk ik een beetje plat zodat hij niet van de taart afrolt. De kleine bol snijd ik op verschillende plekken in zodat het net een pluizig staartje lijkt. Het staartje plak ik bovenop de billen van de paashaas. Vervolgens ga ik de poten van de paashaas maken. Hiervoor maak ik twee gelijke bolletjes. Deze druk ik wat platter en aan een kant knijp ik ze wat meer samen zodat je de vorm van de poten goed ziet. Aan de brede kant maak ik twee inkepingen zodat de paashaas ook tenen heeft.

Een beetje rode marsepein bij wat witte marsepein maakt roze marsepein. De kleurmenglessen op de basisschool zijn niet voor niets geweest! Hiervan maak ik twee grotere bolletjes en 6 kleintjes. Deze druk ik plat en plaats ik als hakken en tenen van de paashaas.

De wortels en de paashaas zet ik op de taart. Een paar wortels steek ik zelfs in de taart. Vervolgens strooi ik hier de chocoladesnippers over. Ten slotte maak ik de taart af door een paar wortels en paaseitjes op de chocoladesnippers te leggen.

Tip paasbrunch: makkelijke paastaart resultaat

Is het geen plaatje zo? Ben je meer van de hartige hapjes tijdens Pasen, maak dan eens deze heerlijke paasei-broodjes voor de paasbrunch! Succes gegarandeerd!

Deel deze post via

Leave a Comment