koekjes bakken in de winter - gesmolten sneeuwpop koekjes banner

Koekjes bakken in de winter: gesmolten sneeuwpoppen

In de winter is het wat vroeger donker en niet altijd lekker weer. Ideaal weer dus om lekker te gaan bakken! Om dan ook iets te maken in een winterthema vind ik altijd wel erg leuk. Ook al ligt er geen sneeuw, deze gesmolten sneeuwpoppen zijn geheid een groot succes! De meiden hier vinden het heerlijk om te bakken, leuk om te decoreren en nog leuker om de gebakken  koekjes te snoepen. Wil jij koekjes bakken deze winter? Deze gesmolten sneeuwpoppen zien er niet alleen leuk uit, ze smaken ook nog eens erg lekker! Bovendien zijn ze echt makkelijk om te maken. Lees snel verder voor het recept.

koekjes bakken in de winter - gesmolten sneeuwpop koekjes

Gesmolten sneeuwpop koekjes

Lekker koekjes bakken in de winter! Deze gesmolten sneeuwpop koekjes zijn erg leuk en makkelijk om te maken.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd + Rusttijd 1 uur 10 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Porties 15 koekjes

Equipment

  • oven
  • Bakpapier

Ingrediënten
  

  • 100 gram Ongezouten roomboter
  • 75 gram Witte basterdsuiker
  • 0,5 theelepel Zout
  • 135 gram Tarwebloem
  • 2 theelepels Gemalen kaneel
  • 125 gram Dr. Oetker wit glazuur
  • 15 gram Cacao
  • 15 Marshmallows
  • Stukje rode marsepein

Instructies
 

  • Snijd de koude boter in kleine blokjes.
  • Doe de blokjes boter in een kom.
  • Voeg de basterdsuiker en het zout toe aan de boter.
  • Zeef de bloem met de kaneel erboven.
  • Kneed het geheel met je handen of een mixer met deeghaken tot een samenhangende bal.
  • Pak de deegbal in met vershoudfolie en laat het 45-60 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg daarover uit.
  • Als het deeg 5 mm dik is kun je er met een uitsteker of glas rondjes van 5-7 cm uitsteken.
  • Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes 10-15 minuten in het midden van de oven. De tijd verschilt per oven: als de randjes bruin beginnen te worden zijn de koekjes gaar.
  • Laat de koekjes een uur afkoelen.
  • Maak ondertussen het glazuur klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Houd een eetlepel van het glazuur apart en roer hier 15 gram cacao doorheen.
  • Maak van bakpapier een cornetje door het op te rollen in een puntje. Een beetje zoals je vroeger pijltjes maakte om weg te schieten ;-).
  • Doe het donkere glazuur in het cornetje.
  • Maak van marsepein 15 wortelneuzen en enkele shawls.
  • Zet met behulp van de witte glazuur op iedere marshmallow een wortelneus vast, en teken met de donkere glazuur ogen en een mond.
  • Als de koekjes afgekoeld zijn schep je een hoopje 'gesmolten sneeuw' van het witte glazuur op ieder koekje.
  • Zet op ieder koekje een marshmallow.
  • Met het cornetje teken je met de donkere glazuur armen en knopen in het witte glazuur.
  • Geef enkele sneeuwpoppen een shawl.
  • Laat het glazuur een beetje uitharden voor je de koekjes op gaat snoepen.
  • Geniet ervan!

Qua decoratie kun je het natuurlijk zo gek maken als je zelf wil. Maak een hoedje van marsepein, gebruik snoepjes als neus… Wat jij wil! Heerlijk om met de kinderen deze koekjes te bakken in de winter! Ook superleuk als traktatie voor een Frozen feest bijvoorbeeld.

Liever iets anders bakken? Wat denk je van deze taart met panterprint?

Wil je deze koekjes zelf maken, maar niet direct? Bewaar het dan op een van je borden op Pinterest! Je kunt onderstaande foto daarvoor gebruiken.

koekjes bakken in de winter - gesmolten sneeuwpop koekjes pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment

Rating recept