italiaanse hapjes maken bannere

Internationaal bakken: Italiaanse knoopbroodjes

Aangezien het toch zomervakantie is, wordt het tijd om ook weer eens wat over de grens te gaan bakken. Niet dat ik denk dat ze deze broodjes echt maken in Italië hoor, ik heb ze zelf verzonnen…hihi. Maar goed, het zou best kunnen en ik krijg er een heerlijk vakantiegevoel van. Perfect om op een warme zomeravond naast een lekker glas rode wijn te serveren. Of om gewoon zo te snacken natuurlijk. Deze Italiaanse knoopbroodjes zijn gemakkelijk om te maken, dus ook prima te doen als je last-minute bedenkt dat je toch wel een borrelavondje met vrienden gaat houden.

Italiaanse knoopbroodjes - kruidenboter

Italiaanse hapjes

Mmm….hoewel we dit jaar natuurlijk niet massaal naar het buitenland gaan is het wel erg leuk om qua hapjes toch een lekker buitenlands sfeertje neer te zetten. Deze Italiaanse knoopbroodjes dragen daar zeker hun steentje aan bij. De basis voor deze hapjes is een rol pizzadeeg. Het pizzadeeg besmeer ik met een flinke laag kruidenboter. Deze kun je zelf maken, maar een kant en klare verpakking volstaat ook prima hoor! Het gemakkelijkste gaat het door met de bolle kant van een lepel de kruidenboter rustig over het deeg te verspreiden.

Italiaanse knoopbroodjes - reepjes

Vervolgens snijd ik reepjes van zo’n 1,5 centimeter breed uit het deeg. Ik vind het fijn om hiervoor een pizzames te gebruiken: die rolt gemakkelijk en snel door het deeg heen zonder dat het eraan vast blijft plakken. Hierna pak ik wat plakken serranoham. Gebruik je liever parmaham, dan is dat ook prima. Hier lag toevallig nog wat serranoham in de koelkast waardoor ik deze keuze heb gemaakt. Ik haal dunne reepjes van de ham en leg op ieder reepje pizzadeeg met kruidenboter een reepje ham.

Italiaanse knoopbroodjes - knopen

Bakken Italiaanse knoopbroodjes

Vervolgens ga ik de reepjes knopen. Dit doe ik heel simpel, door gewoon een knoop in ieder reepje te leggen. Zo ziet het er net wat feestelijker uit dan gewone broodsticks. Bovendien is de kans groot dat de ham gewoon van de sticks af valt als je ze recht laat, dit voorkom je door ze vast te knopen. Met een beetje losgeklopt ei over de broodjes zorg ik ervoor dat ze er straks net iets smakelijker uit gaan zien.

Na een kwartiertje in de oven op 180 graden zijn de broodjes klaar. Ik gebruik het potje saus wat bij het pizzadeeg zit als dipsaus voor de knoopbroodjes. Superlekker, en het zou zonde zijn om de saus weg te gooien toch?
Laat die Italiaanse borrel maar beginnen! Staat de limoncello al koud? Meer inspiratie nodig voor internationale hapjes? Check dan deze rubriek op de site, geniet ervan!

italiaanse hapjes maken

Deel deze post via

Leave a Comment