dry January tips alcoholvrije cocktails

Dry January: tips voor alcoholvrije cocktails

Het begin van het nieuwe jaar gaat vaak gepaard met goede voornemens. Het wordt steeds populairder om het jaar te starten met een alcoholvrije periode. Dry January, zoals het vermijden van alcohol tijdens de eerste maand van het jaar genoemd wordt, hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Er zijn tegenwoordig voldoende alternatieven te vinden voor alcoholhoudende drankjes. Qua bier vind ik de alternatieven vaak prima smaken, een lekkere alcoholvrije wijn heb ik tot nu toe nog niet echt gevonden. Waar ik wel heel blij van wordt is dat er steeds meer alcoholvrije cocktails te verkrijgen zijn. Zoek je voor Dry January nog tips voor alcoholvrije cocktails, lees dan snel verder! Mocht je en goede tip hebben voor een wijntje zonder alcohol, laat het me dan eens weten…daar ben ik erg benieuwd naar!

Dry January: tips voor alcoholvrije cocktails

Hoewel ik er niets op tegen heb om een glas water of thee te drinken ‘s avonds, heb ik in het weekend soms toch wel zin in iets anders. Een feestelijk drankje vind ik dan altijd wel leuk! Sir. James 101 heeft me een pakket toegestuurd met diverse alcoholvrije cocktails om te testen. Er zijn verschillende smaken te krijgen. Zo hebben ze een alternatief voor Gin Tonic, voor Pink Gin Tonic, Spritz en Mojito gemaakt. De drankjes zien er heel aantrekkelijk uit. De fles heeft een leuke vorm en de etiketten vind ik ook erg gaaf. Maar ja, het kan er nog zo leuk uit zien: het gaat natuurlijk om de smaak!

Ik heb de Pink Gin Tonic en de ‘normale’ Gin Tonic al geproefd. In een mooi groot glas met ijsblokjes lijkt het net echt, hihi. We maken er gewoon een cocktailparty van thuis! De roze alcoholvrije cocktail kleed ik aan met wat rood diepvriesfruit. Dat ziet er niet alleen leuk uit, het zorgt er ook voor dat het drankje nog langer koel blijft. De alcoholvrije Gin Tonic maak ik af met een takje rozemarijn en een paar plakjes limoen. En dan: de smaak… De roze variant smaakt lekker fruitig! Een klein bittertje hoort er natuurlijk in te zitten en die proef je ook. Een heerlijke mocktail, die wat mij betreft zorgt voor een heel goed alternatief van de Pink Gin Tonic met alcohol! Dan de Gin Tonic. Deze alcoholvrije cocktail smaakt lekker fris! Ik proef duidelijk wat tonen van jeneverbes en limoen: zoals het hoort bij een Gin Tonic!

Om eerlijk te zijn ben ik nu wel nieuwsgierig geworden naar de andere mocktails van Sir. James 101. Deze ga ik binnenkort dan ook proberen. Ben jij ook benieuwd geworden? Bestel dan hier jouw favoriet! Met de code food_frobel_fun15% krijg je tot eind januari 15% korting op het hele Sir. James 101-assortiment. Maak jouw alcoholvrije borrel compleet met een van deze heerlijke gezonde borrelhapjes!

Wil je deze tips voor alcoholvrije cocktails voor Dry January bewaren op een van je borden op Pinterest? Je kunt onderstaande foto gebruiken om hem op jouw bord te pinnen.

dry January tips alcoholvrije cocktails Pinterest

 

Deel deze post via

Leave a Comment