gemakkelijke koekjes met jam boter bloem suiker zelf maken

Gemakkelijke koekjes met jam

Je hebt van die dagen: de kids willen met alle macht iets bakken en jij?  Jij wil het liefste eerst je to do-list afwerken. Met het recept voor deze koekjes hoeft jouw dagplanning helemaal niet in de war te komen, en kunnen de kids samen met jou iets lekkers bakken in de keuken. Zo kun jij, als je to do-list is afgewerkt, lekker genieten van een zelfgebakken koekje bij de koffie. Die smaken toch net iets lekkerder dan de koekjes uit de winkel, haha.

jamkoekjes bakken ingrediënten blue band

Koekje van eigen deeg

Deze koekjes zijn zo gemakkelijk om te maken, dat kan gemakkelijk tussendoor als de wasmachine net aan staat. Ik gebruik hiervoor 150 gram bloem, 100 gram boter (ik gebruik margarine, maar roomboter kan ook prima!), 50 gram suiker en een beetje jam. Alle ingrediënten gaan in een mengkom en met één hand meng ik het geheel door elkaar. Dan heb ik altijd nog één hand over om de kraan aan te zetten als ik  na het mengen mijn handen even wil wassen. Zo voorkom ik dat ik met mijn deeghanden alles weer vies maak ;-).

jamkoekjes maken gemakkelijk deeg Als het deeg tot een bal gevormd kan worden kan ik er koekjes van gaan maken. Ik maak gebruik van een koekjespistool: de kinderen vinden het geweldig om daar de koekjes mee te maken! Als je geen koekjespistool (geen idee of dat ding echt zo heet, ik vind het wel een cool woord) in huis hebt kun je natuurlijk ook gewoon het deeg uitrollen en er met uitstekers vormpjes van maken of er een lange worst van draaien die je in plakken snijdt.

jamkoekjes gemakkelijk maken bakplaat

De koekjes die op een bakplaat liggen deuk ik in het midden een beetje in zodat er een kuiltje ontstaat. In dat kuiltje leg ik met behulp van een theelepeltje een beetje jam. Vervolgens schuif ik de bakplaat in het midden van de oven. Deze heb ik op 170 graden voorverwarmd. Na 10-15 minuten (dit kan per oven verschillen) zijn de koekjes gaar en kun je ze uit de oven halen. Laat de koekjes op de bakplaat even uitharden. Als ze goed afgekoeld zijn kun jij lekker met de kids genieten van een welverdiende koffiebreak…met een homemade koekje!

jamkoekjes zelf maken gemakkelijk

 

Deel deze post via

Leave a Comment