taart met panterprint banner

Bak een taart met panterprint

Als een van de kids jarig is mogen ze van mij altijd een thema kiezen voor hun verjaardag. Het thema voor de verjaardag van de jongste is dit jaar….panterprint! Whoopwhoop, helemaal in mijn straatje… Qua kleding hoef ik daar in ieder geval niets voor aan te schaffen, aangezien ik helemaal weg ben van panterprintjes, hihi. Bij een themafeest hoort natuurlijk ook een themataart. Wil je weten hoe je een heuse taart met panterprint kunt maken? Lees dan snel verder.

pantertaart bakken beslag 1 pantertaart bakken beslag 2 pantertaart bakken beslag 3

Panterprint taart bakken

Voor het maken van deze taart begin ik, heel simpel, met een bakmix. Ik kies voor de Wolkentaart vanille en choco van Dr. Oetker. Voor het maken van deze taart gebruik ik twee pakken taartmix. Ik maak van één pak een mix met vanillesmaak (zonder cacao). Het andere pak mix ik en daar maak ik twee delen van. Bij het ene deel doe ik een klein beetje cacao, het tweede deel maak ik met veel cacao erg donker. Hier ga ik de panterprint mee maken.

Eerst vet ik een taartvorm in. Hiervoor gebruik ik de bakspray van Dr. Oetker. Ideaal: zo kan ik gemakkelijk en snel de hele vorm invetten. Hierna giet ik wat van de vanillemix op de bodem van de taartvorm. Met een spuitzak maak ik drie cirkels van het donkere chocolademengsel. Hier spuit ik vervolgens met de lichtbruine mix met een dunnere spuitmond een rondje over. Als laatste spuit ik er met de donkere chocolade nog een laatste keer overheen. Hier giet ik een vanillelaag overheen waarna ik bovenstaande stappen nogmaals herhaal in een tweede springvorm. Vervolgens schuif ik de taarten in het midden van een voorverwarmde oven. Ik volg hiervoor gewoon de instructies zoals ze op de verpakking staan: waarom moeilijk doen als het gemakkelijk kan? Haha…

pantertaart bekleden 1 pantertaart bekleden 2 pantertaart bekleden 3

Pantertaart bekleden

Na het bakken komt, voor mij althans, het leukste gedeelte: het bekleden en decoreren van de taart! Ik stort de taarten op zijn kop uit op een bord: zo wordt de bovenkant, die iets boller is geworden, weer plat. Vervolgens laat ik de taarten een nacht afkoelen. Dit is veel gemakkelijker met decoreren. Een van de twee taarten leg ik op het bord waarop ik de taart ook ga serveren: met alle decoratie erop is het haast niet te doen om hem nog te gaan verplaatsen straks….

Als de taarten goed zijn afgekoeld maak ik de botercrème. Ook hiervoor gebruik ik gewoon een pakje van dr. Oetker… Boter toevoegen, mixen en klaar. In totaal gebruik ik twee pakjes voor deze taart. Ik heb nooit gezegd dat het een magere taart is hè…;-)…. Ik spuit op de onderste taart een soort dijkje van botercrème. Hier smeer ik de vulling tussen. Ik heb voor jam gekozen omdat de jongste dat zo lekker vindt: het is tenslotte haar feestje! Door het dijkje komt de jam straks niet door de buitenlaag van de taart heen, dat vind ik niet zo mooi. Als de taart gevuld is zet ik de tweede laag er bovenop.

taart afsmeren

Roarrrr…

Om van de taart een waar feestje te maken smeer ik hem eerst helemaal af met de botercrème. Met een paletmes wat ik even onder een warme kraan houd kan ik hem mooi afsmeren. Dan kan het echte werk beginnen. Ik heb wat mooie chocoladesprinkels die ik over de zijkant van de taart verdeel. De bovenkant decoreer ik met de lievelingskoekjes van de jongste. Uiteraard zet ik er ook nog een paar echte panters op: zo wordt het een echt panterfeestje! Je kunt het qua decoratie natuurlijk zo gek maken als je zelf wil. Als je de taart aan gaat snijden zie je de panterprint aan de binnenkant: als dat geen feest is!

Ben je op zoek naar meer inspiratie op het gebied van taarten? Lees dan eens deze blog, bomvol inspiratie!

Wil je deze taart later graag maken? Bewaar het dan op een van je Pinterest-borden!

Taart met panterprint Pinterest

 

Deel deze post via

Leave a Comment