Voor Halloween knutselen met kinderen.

Halloween knutselen met kinderen

De afgelopen weken heb ik al verschillende leuke dingen gedeeld die je kunt knutselen voor Halloween. Vandaag deel ik iets wat superleuk is voor de kinderen om te knutselen voor Halloween. Kliederen met verf, dat vinden ze hier helemaal te gek! Laat dat nou net een van de dingen zijn die ze mogen doen om deze leuke bordjes voor Halloween te versieren…. Ik zou zeggen: schilderschort aan, verfspullen pakken en gaan met die banaan! Uhm…kwast natuurlijk.

Knutselen voor Halloween met kinderen

De basis voor deze leuke en griezelige bordjes is, je raadt het al, een kartonnen bord. Deze vind je bij de feestspullen in de supermarkt of bij de feestwinkel. Om te beginnen verven de kinderen de bordjes in een basiskleur. Dit kan van alles zijn. Uiteindelijk worden het namelijk enge figuren voor Halloween…aangezien een monster alle kleuren kan hebben kunnen de kids de bordjes schilderen in hun lievelingskleur. De meiden hier kiezen voor een oranje en een groen bordje. Ze willen namelijk een pompoen voor Halloween knutselen en een enge heks maken. Als de bordjes helemaal in een kleur geschilderd zijn gaan de meiden de decoratie voor de Halloween bordjes knutselen. De verf kan dan ondertussen goed drogen.

Uit verschillende kleuren papier knippen we de neus van de heks, inclusief paarse wrat, een mond met een paar tanden en een echte heksenmuts. De heksenmuts wordt door de meiden vakkundig voorzien van een paar haren. Ik maak met een perforator gaatjes in de rand van de muts, waarna de meiden er met garen de haren aan vast knopen.

Voor de pompoen knippen we uit zwart papier de ogen, neus en mond. Als de verf gedroogd is kunnen de kinderen de bordjes af gaan maken. Voor de heks worden er wiebeloogjes op geplakt: een grote en een kleine om er een extra eng effect aan te geven. Hierna plakken de kinderen de neus en de mond erop, om het geheel af te maken door de heksenmuts bovenaan het bordje te plakken. De pompoen is ook zo klaar: daar hoeven we alleen het gezicht op te plakken. Hoe gaaf is het als de kinderen kunnen laten zien dat ze hun eigen decoratie voor Halloween hebben geknutseld!?

Wil jij ook een middag gezellig met de kinderen knutselen voor Halloween? Bewaar dit idee dan op een van je borden op Pinterest. Ik vind het leuk als je daar onderstaande afbeelding voor gebruikt! Raak je niet uitgeknutseld? Dan zijn deze sfeerlichten misschien ook leuk om te maken!

Voor Halloween knutselen met kinderen pinterest.

Deel deze post via

Leave a Comment