hapjes koningsdag pizza kroon

Hapjes voor Koningsdag

Met Koningsdag in aantocht is het natuurlijk leuk om vast na te denken over wat je op tafel wil gaan zetten. Ik vind het altijd leuk om ook met Koningsdag thuis wat lekkere hapjes te maken. Heerlijk smullen van oranje snacks, dan is voor mij het feest compleet..haha. Sowieso heb je me al met eten hoor, heerlijk! Een feest is pas compleet met een hoop lekkere hapjes erbij. Met weinig inspanning kun je heel makkelijk de lekkerste hapjes voor Koningsdag op tafel zetten. Van zoet tot hartig, voor ieder wat wils. Zoek jij nog inspiratie voor lekkere oranje hapjes? Lees dan snel verder en maak van deze Koningsdag een heerlijke dag!

Maak een oranje borrelplank voor Koningsdag

Een borrelplank, of monkeyplatter, is altijd een goed idee! Nu is dat natuurlijk heel makkelijk om te toveren tot een hapjesplank voor Koningsdag, door alleen maar oranje hapjes op de schaal te leggen. Ik geef je een paar makkelijke tips waardoor jij in no time een leuke oranje borrelplank op tafel zet met Koningsdag! Wat denk je van heerlijke pizza kroontjes bijvoorbeeld? Dat schreeuwt toch haast Koningsdag!?

koningsdag gezonde oranje ontbijttaart hapje

Ontbijt met een oranje taart

Ontbijten met taart, dat klinkt toch haast te mooi om waar te zijn? Op Koningsdag ben je natuurlijk de koning te rijk, en mag je gewoon een lekker taartje nemen als ontbijt. Deze heerlijke oranje taart is een heerlijke gezonde start van een feestelijke dag!

snack hapje koningsdag pizza kroontjes oranje

Oranje snack voor Koningsdag: Pizza

Als ik hier vraag wat de meiden willen eten, is de kans groot dat er een van de 4 P’s genoemd worden: pizza, pasta, pannenkoeken of poffertjes. Van die eerste, de pizza, is heel makkelijk een oranje variant te maken. Met oranje kroontjes erop zelfs, hoe leuk is dat? Het makkelijke recept voor dit heerlijke hapje voor Koningsdag kun je natuurlijk ook maken voor een EK of WK!

gezond oranje hapje - gevulde paprika

Gezonde hapjes voor Koningsdag

Heel veel groenten lenen zich natuurlijk prima als basis voor een gezond hapje. Wat denk je van deze gezonde oranje puntpaprika’s? Met een heerlijke kaasvulling is dat echt een ultiem hapje voor Koningsdag…. wat is er immers Nederlandser dan kaas!?

Nu heb je wat heerlijke tips voor lekkere oranje hapjes, zodat je tijdens Koningsdag zeker iets lekkers op tafel kunt zetten. De hele dag door zelfs, want de oranje taart voor het ontbijt is natuurlijk al een prima start van de dag! De pizza kun je natuurlijk ook als diner serveren, in plaats van een hapje waardoor je echt de hele dag door in stijl kunt eten! Lekker glaasje oranje ranja of oranjebitter erbij en het is helemaal een groot feest!

Wil je de tips voor deze oranje hapjes voor Koningsdag bewaren op een van je borden op Pinterest? Scrol dan over onderstaande afbeelding heen, klik op het Pinterest logo en je wordt automatisch doorverwezen: hoe makkelijk is dat!?

Heel veel plezier deze Koningsdag, eet smakelijk!

Tips voor heerlijke oranje hapjes voor Koningsdag - pinterest

 

Deel deze post via

Leave a Comment