Weekoverzicht lunch week 43 - Donderdag

Weekoverzicht lunch week 43

Jeuj! Deze week mag ik van mezelf echt helemaal los met de Halloween-lunches. Lekker griezelen in de Yumbox, hoe leuk is dat!? Ik haal al mijn enge bento-accessoires uit de kast en tover de lunches om tot ware spookhuizen…

Weekoverzicht lunch week 43 - Maandag

Maandag

Vandaag doe ik het nog rustig aan, haha. Ik pak een mini-bolletje en beleg dat met vegetarische kipfilet. Deze laat ik aan beide kanten van het broodje een stukje uitsteken. Dan snijd ik het bolletje in tweeën en stop het in de Yumbox. In beide helften steek ik enge oogjesprikkers. Doordat de worst een stukje uitsteekt lijkt het net alsof een hongerig monster zijn tong uitsteekt…

Van een hardgekookt ei maak ik een eng ei door er met een rietje steeds kleine rondjes uit te halen. Ik steek het rietje in het ei en trek het met het eiwit erin omhoog. Dit doe ik net zolang tot ik een eng gezicht op het ei heb gemaakt. In de kokosstukjes leg ik een oogbal en uit het treatvakje kruipt een spin!

Weekoverzicht lunch week 43 - Dinsdag

Dinsdag

De mini-bolletjes gaan ook vandaag mee in de lunchbox. Ik beleg ze met hazelnootpasta en teken op de achterkant een skelettenhoofd…ieeeeek, dat is schrikken! Met koekjesuitstekers steek ik een heksenhoed, pompen, spookje en een behekst huis uit stukjes komkommer. De rozijnen worden opgegeten door een spin! In het spookjeszakje stop ik wat witte druiven. Een lekkere snack, en door de verpakking ziet deze er ook nog eens heel eng uit!

Weekoverzicht lunch week 43 - Woensdag

Woensdag

De jongste krijgt een pretty pumpkin lunch mee naar school. Pompoenen zijn zo leuk om te gebruiken in een herfstige Halloweenlunch! Met een softgrip-uitsteker steek ik een pompoen uit een, met hazelnootpasta besmeerde, boterham. Met decoratiestiften van dr. Oetker maak ik er een gezichtje op. Het steeltje kleur ik met de groene decoratiestift.

Met de Halloween-uitstekers steek ik pompoenen uit een wrap. Hier smeer ik wat boter op en deze leg ik 8 minuutjes in een voorverwarmde oven van 180 graden. Je hebt nu heel gemakkelijk zoete Halloweenkoekjes gemaakt! Uit een wortel snijd ik ook pompoenen. Als fruit gaat er een mandarijn mee waar ik met watervaste stift een pompoen op getekend heb. Als dit geen prachtige pompoenenlunch is weet ik het ook niet meer!

Weekoverzicht lunch week 43 - Donderdag

Donderdag

Vandaag neem ik kokos mee naar het werk. Met een spookje erin ziet dit er gelijk al een stuk enger uit! Het spookje komt overigens gewoon van een rietje wat je bij de Action kunt kopen in deze Halloween-periode. Zo kom je goedkoop en gemakkelijk aan je bento-accessoires. In een mini-krentenbol steek ik een enge ogen bento-ring. Nu heb ik gelijk een boze krentenbol, hahaha. Met mijn vleermuisuitsteker steek ik uit een snee peperkoek een vleermuis. Uit komkommer steek ik een spook en een pompoen en de Halloweenkoekjes die ik eerder deze week maakte neem ik vandaag zelf mee naar mijn werk.

Weekoverzicht lunch week 43 - Donderdag

Vrijdag

Vandaag gaat Frankenstein mee naar het werk toe! Ik neem een mini-bolletje en steek er aan de onderkant een halve zoute stick doorheen. Met een chocolade decoratiestift van dr. Oetker teken ik er een gezicht en een litteken op. Met dezelfde stift plak ik de snoepoogjes erop.

Van cheesestrings en zoute sticks maak ik heksenbezems. Hoe ik dit doe heb ik kun je hier lezen. Daar staat ook hoe je van knakworsten en spaghetti leuke kriebelbeestjes kunt maken! Ik maak ook nog een paar enge kwallen voor in de bentobox. Dit doe ik door de kapjes van een knakworst af te snijden en de onderkant in reepjes te snijden. Erna warm ik ze even op zodat de tentakels wat uit elkaar gaan staan. Een oogjesprikker maakt het geheel af. Als ik die toch niet had! Hahaha.

Nog een paar dagen en dan is het echt Halloween! Ga jij dit groots vieren?

Deel deze post via

Leave a Comment