gezonde nacho's recept banner

Gezonde nacho’s recept

Op vrijdag staat hier altijd chips op tafel. Geen idee hoe het ontstaan is, maar de vrijdag is bij ons steevast chipjesdag. Als er dan geen bakje met chips op tafel komt, horen we dat dan ook gelijk van de meiden. Nacho’s is toch wel een van de favoriete soorten. En om eerlijk te zijn: die vind ik zelf ook wel erg lekker! Omdat ik natuurlijk niet ieder vrijdag zakken vol nacho’s weg kan werken, heb ik een gezondere variant op deze chips bedacht. Met tortilla’s als basis maak ik in no time een bakje vol heerlijke gezonde nacho’s. Het recept is zo makkelijk, daar hoef je het niet voor te laten!

Gezonde nacho’s maken

Zelf heb ik altijd volkoren tortilla-wraps in huis. Deze gebruik ik dan ook om mijn gezonde nacho’s van te maken. Voor een bakje nacho’s gebruik ik vier grote wraps. Ik snijd ze eerst in vier lange repen. Iedere reep snijd ik vervolgens weer in de driehoekjes, waar je de nacho’s aan kunt herkennen.

Vervolgens leg ik de puntjes naast elkaar op een met bakpapier bekleedde bakplaat. De kant die bovenop ligt spray ik in met pamspray, je kunt ze natuurlijk ook bestrijken met een dun laagje olie. Vervolgens strooi ik hier wat Mexicaanse kruiden en een beetje zout overheen. Ik draai alle driehoekjes om, en doe hetzelfde nog eens aan de andere kant. Vervolgens schuif ik de bakplaat in het midden van de oven. Deze heb ik op 180 graden voorverwarmd. Na een minuutje of 10 zijn de nacho’s lekker crunchy. Laat ze even afkoelen voor je ze op gaat snoepen, of leg ze in een schaal met wat geraspte kaas en gehakt erover en zet ze nog even terug in de oven. Iets minder gezond, maar niet minder lekker! Eet smakelijk!

Heb je trouwens al ooit mijn heerlijke tunamelt nachoschotel geprobeerd? Ook een aanrader hoor!

Wil je dit recept voor gezonde nacho’s graag bewaren op een van je borden op Pinterest? Dat gaat heel makkelijk met onderstaande foto!

gezonde nacho's recept - pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment