nachos tortillachips tonijn - banner

Nachos met tonijn: tunamelt tortillachips

Ben jij, net als ik, helemaal weg van nachos? Zo’n heerlijke ovenschotel met tortillachips overladen met kaas en andere lekkernijen? Voor mij is het echt de ideale sinner snack. Soms in plaats van het avondeten, soms gewoon voor bij de borrel omdat het zo lekker is… Aangezien het vandaag tortillachips dag is vind ik dat een prima excuus om weer eens een lekkere nachoschotel te gaan maken. Ook als het geen tortillachips dag is overigens, want waarom zou je een excuus nodig hebben om heerlijk te snacken? Eerder deelde ik deze ovenschotels met tortillachips al met je, nu maak ik een variant met tonijn. Een zogenaamde tunamelt versie dus eigenlijk, want er zit zowel kaas als tonijn over de nachos heen bij deze variant. Echt een aanrader om ook deze variatie op de welbekende nachoschotel eens te maken! Lees snel verder voor het gemakkelijke recept van deze nachos met tonijn.

Nachos met tonijn

Het is misschien niet de eerste combinatie waar je aan denkt als je aan tortillachips denkt, maar tonijn past er echt supergoed bij. Nou ja, eerlijk is eerlijk: ik wilde graag een nachoschotel maken en had geen kip, gehakt of pulled pork in huis. Aangezien ik wel een blikje tonijn in de voorraadkast had staan heb ik hiervoor gekozen en het pakte verrassend goed uit.

Wat heb je nodig?

  • Een zak tortillachips;
  • Een blikje tonijn op water;
  • Twee tomaten;
  • Een rode paprika;
  • Twee bosuitjes;
  • 150 gram geraspte kaas;
  • Een bolletje mozzarella.

Om te beginnen laat ik de tonijn goed uitlekken: van waterige chips wordt niemand vrolijk. Vervolgens snijd ik de tomaten en paprika in kleine blokjes. De bosuitjes snijd ik in kleine ringetjes. Hierna snijd ik de mozzarella ook nog in kleine stukjes, al kun je die ook prima in kleinere stukken scheuren. Ik was nu toch al aan het snijden en heb hierom ook de mozzarella maar in stukjes gesneden.

De oven verwarm ik voor op 180 graden. In een ovenschaal giet ik een kleine laag tortillachips. Hier verdeel ik een derde van de tonijn, groenten en mozzarella overheen. Vervolgens giet ik en tweede laag chips in de schaal. Hier verdeel ik weer een derde van de groenten, mozzarella en tonijn over. Het laatste beetje chips in de zak giet ik over de rest heen. Ook hier gaan de mozzarella, tonijn en groenten overheen waarna ik het geheel aftop met flink wat geraspte kaas. Het blijft tenslotte een heerlijke sinner ;-).

De ovenschaal schuif ik in het midden van de voorverwarmde oven. Na 10-15 minuutjes, even checken of de kaas goed gesmolten is, haal ik de schaal uit de oven en kan het smullen beginnen! Met een bakje nachodip of guacamole ernaast is het echt de ideale snack! Met de nodige eiwitten uit de tonijn kun je zelfs nog doen alsof het goed is voor je spieropbouw, hihi…

Je kunt dit recept natuurlijk ook prima op een andere dag maken dan op tortillachips dag, haha. Wil je dit gerecht bewaren op een van je borden op Pinterest? Gebruik dan onderstaande afbeelding hiervoor. nachos tortillachips tonijn - pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment