Handige hapjes: Witlofschuitjes

Handige hapjes: Witlofschuitjes

26 juni 2019 0 Door foodfrobelfun

Hoewel ik veel handige hapjes met behulp van bladerdeeg maakt hoeft dat niet altijd een van de ingrediënten te zijn natuurlijk. Mocht je koolhydraten willen vermijden of gewoon iets minder koolhydraten willen eten dan is dit recept zeker een topper. De lekkere salade die ik bereid voor dit handige hapje smeer ik niet op een toastje of een stukje stokbrood: ik beleg er witlofblaadjes mee. Lees je mee om te kijken hoe je dit gezonde, koolhydraatarme handige hapje kunt maken?

handige hapjes witlofschuitjes ingrediënten

Less is more

Voor dit handige hapje gebruik ik maar een paar ingrediënten. Uiteraard de witlof. De witlof is in dit recept de vervanger voor een toastje of een stukje stokbrood. En het is echt een waardige vervanger kan ik je zeggen. Heerlijk knapperig en met het bekende bittertje van de witlof krijg je een prachtige smaak! Mocht je dit nu wat vreemd vinden en er wat huiverig tegenover staan: geen punt, je kunt de witlof ook weglaten en de salade uiteindelijk gewoon op een toastje smeren hoor! Naast de witlof, met één stronk kom je een heel eind, gebruik ik een appel, walnoten en blauwschimmelkaas. Echt een combinatie to die for!

handige hapjes witlofschuitjes mix

Mixen maar

Om de salade te maken begin ik met het fijn snijden van de appel. Ik was hem goed en laat de schil er omheen zitten. Dit zorgt voor een beetje extra bite en ik vind het net wat lekkerder. Mocht je de schil nu niet zo lekker vinden haal je hem er gewoon vanaf. Ik snijd de appel in kleine blokjes. Deze besprenkel ik met wat citroensap om te voorkomen dat ze bruin worden. Hoewel je de appel dan nog prima kunt eten vind ik het er niet zo mooi meer uitzien. Citroen to the rescue dus, haha. De blauwschimmelkaas brokkel ik er doorheen. Even mengen en de vulling voor de witlofblaadjes is gereed!

Hierna snijd ik de onderkant van de witlofstronk af. Hierdoor komen de blaadjes al los. Ik pak een paar blaadjes en leg deze op een serveerplank neer. Vervolgens vul ik de schuitjes met het appel-kaasmengsel. In ieder schuitje leg ik nog wat walnoten voor een beetje extra bite. Het is wel het lekkerste om de schuitjes vlak voor het serveren te vullen. Het is zo gebeurd, dus om tijd te besparen hoef je het niet eerder te doen. Wat voor een handige hapjes maak jij vaak voor een feestje? Welke snack is altijd een succes? Let me know!

handige hapjes witlofschuitjes resultaat

Deel deze post via