krokante kaasstengels

Handige hapjes: krokante kaasstengels

Als er iets is waar je me voor kunt wakker maken dan is het wel voor  kaas. Niet letterlijk natuurlijk, want een goede nachtrust vind ik ook heerlijk…haha. Kaas is echter wel een van mijn guilty pleasures. Heerlijk op een monkeyplatter, een kaasplankje als afsluiting van de maaltijd of een lekker blokje kaas in de lunchbox of als borrelsnack. Een broodje met kaas of een tosti gaan er ook altijd prima in, heerlijk! Deze krokante kaasstengels zijn dan ook een regelrechte hit. Met een lekker sausje erbij is het een van mijn favoriete snacks voor bij de borrel: ik houd ervan!

Krokante kaasstengels - benodigdheden Wat heb je hiervoor nodig?

Om deze krokante kaasstengels te maken gebruik ik natuurlijk kaas! Dit keer kies ik voor een bol mozzarella, plakken abdijkaas en een paar cheestrings. Je kunt echter de kaas kiezen die jij lekker vind. Een stukje cheddarkaas is bijvoorbeeld ook erg lekker! Alleen kaas is natuurlijk maar een beetje saai. Hierom gebruik ik ook filodeeg. Ik gebruik voor deze snacks een heel pak. Dit laat ik eerst ontdooien voor ik ermee aan de slag ga. Naast de kaas en het filodeeg gebruik ik ook nog een beetje olijfolie, Italiaanse kruiden en wat grof zeezout.

Krokante kaasstengels - kaas gesneden

Stengels maken

Allereerst snijd ik de kaas in stukken. De Cheestrings hoef ik alleen maar uit te pakken. Dit zijn al lange repen natuurlijk. De mozzarella snijd in in repen. Van de abdijkaas leg ik een paar plakken op elkaar. Deze plakken snijd ik in vier repen. Als de kaas gesmolten is maakt het toch geen verschil of je een paar plakken of een stuk kaas gebruikt: dit heeft hetzelfde effect.

Krokante kaasstengels - vouwen 3 Krokante kaasstengels - vouwen 2 Krokante kaasstengels - vouwen 3

 

 

 

 

 

Als de kaas gesneden is ga ik het filodeeg er omheen rollen. Ik leg hiervoor een stuk kaas op een plak filodeeg. Ik leg het aan het uiteinde van de smalle kant, ongeveer in het midden. Vervolgens vouw ik de twee zijkanten over de reep kaas heen. Erna begin ik met rollen. Met een beetje olie (ik gebruik olijfolie) zorg ik ervoor dat het filodeeg goed aan elkaar blijft zitten. Als ik alle kaasreepjes in het filodeeg gerold heb leg ik ze op een bakplaat. Ik besmeer alle rolletjes met olie. Bij de mozzarellarollen strooi ik er wat Italiaanse kruiden overheen. De Cheestringsrollen bestrooi ik met een beetje grof zeezout. De abdijkaas is al zout genoeg van zichzelf: hier strooi ik niets overheen.

De bakplaat met kaasstengels schuif ik voor een 12 minuten de oven in. Deze heb ik voorverwarmd op 200 graden. Aangezien iedere oven anders is stel ik voor om vanaf 10 minuten de krokante kaasstengels even goed in de gaten te houden. Als ze een beetje bruin beginnen te worden kun je ze uit de oven halen. Bij mij was dit dus na 12 minuten het geval.

Als de krokante kaasstengels klaar zijn kun je ze in een serveerschaal doen. Ik kies ervoor om er een bakje met chilisaus naast te zetten: mijn favo combi met kaas. Een bakje mosterd kan natuurlijk ook. Of heb jij zelf een andere saus die heerlijk combineert met kaas? Laat het me hieronder in de reacties weten, ik ben benieuwd!

krokante kaasstengels

 

Deel deze post via

Leave a Comment