pat en mat

A je to! Een interactieve tentoonstelling over Buurman en Buurman

Vorige week was het dan eindelijk zover: na lang aankondigen was het tijd voor de opening van de tentoonstelling over Buurman en Buurman in Rabotheater De Enck in Oirschot. Van 26 januari tot en met 26 juli 2019 is de interactieve tentoonstelling te zien. Ik geef je vast een kleine rondleiding!

Buurman en Buurman en Buurvrouw

Daar zijn ze dan!

Samen met de meiden ga ik naar Rabotheater De Enck in Oirschot om bij de opening van de tentoonstelling over Buurman en Buurman aanwezig te zijn. We komen aan en het is nog te vroeg: geen man te bekennen hier, laat staan een buurman… We bestellen warme chocolademelk en een theetje en wachten tot Pat en Mat ook hun weg naar het theater gevonden hebben. Langzaam stroomt de hal vol met mensen… Er worden rode en gele cupcakes uitgedeeld met de beeltenis van de beide heren erop. Champagneglazen met gele en rode ranja worden uitgedeeld en dan is het eindelijk zover: de Buurmannen komen binnen! Geduldig gaan ze met iedereen op de foto en dan is het tijd voor de officiële opening. Henry van Loon, bekend van onder andere ‘De Luizenmoeder’, komt uit Oirschot en opent samen met de buurmannen de zaal. Hij zaagt een lat door die Pat en Mat vasthouden en dan is het zover: we mogen de tentoonstelling gaan bekijken, spannend!

decor buurman en buurman 2 decor buurman en buurman 1

 

Herkenbaar

Eenmaal binnen is het één groot feest van herkenning! Vroeger keek ik al veel naar Buurman en Buurman, nu met de meiden zie ik het weer geregeld. In enkele vitrines staan de decors die in de serie gebruikt worden uitgestald. Bovenstaande foto’s zijn dus geen printscreens van een aflevering op televisie: het zijn de decors zoals ze in de tentoonstelling te zien zijn. Heel gaaf om dit een keer in het echt te mogen zien!

Klushuis Pat en Mat

Zelf bouwen

Doordat er diverse bouwhoeken zijn kunnen de kids ook lekker zelf aan de slag. Zo staan er een paar tafels met constructiespeelgoed waar naar hartelust mee gebouwd kan worden. Er staat zelfs een heuse Buurman en Buurman Bouwkeet! Hoe gaaf is dat? Klussen zoals de echte buurmannen dat doen met (net) echt gereedschap. Superstoer natuurlijk! En als het tijd is om een hapje te eten trek je gewoon even aan de bel: ‘Schaft!’.

Stopmotion buurman en buurman Buurman en buurman tekenen

 

 

 

Naast het klussen zijn er ook diverse andere activiteiten die te maken hebben met Buurman en Buurman. Zo kun je er je eigen stopmotion filmpje maken! Dat klinkt toch supergaaf? Je beweegt de buurmannen die in het decor staan steeds een beetje en maakt er een foto van. Het programma maakt er uiteindelijk een filmpje van: jouw eigen Buurman en Buurman film! Of die van je kids natuurlijk, die moeten we niet vergeten…haha.

Ook staat er een tekentafel met een lichtbak. Hier staan tekeningen uit de serie op die gemakkelijk overgetrokken kunnen worden. Ideaal voor de knutselkonten: lekker tekenen en inkleuren maar!

Je kunt zelfs met Pat en Mat in een luchtballon over Oirschot heen vliegen, dat is toch geweldig?

Luchtballon A Je To

Info

Wil je zelf ook graag naar de tentoonstelling toe? Bestel dan je kaarten hier. Voor €6,- per persoon kunnen jullie ook gaan genieten van deze interactieve tentoonstelling. Daarnaast komt Rabotheater De Enck zelf ook met leuke (win)acties omtrent de tentoonstelling. Houdt dus ook hun Facebook- en Instagrampagina in de gaten!

A Je To!

 

 

 

 

 

 

 

Deel deze post via

Leave a Comment