Weekoverzicht lunch week 51 - vrijdag

Weekoverzicht lunch week 51

Zo, de laatste schoolweek van dit kalenderjaar zit er alweer op! Zijn de kerstdiners op school allemaal goed verlopen? Hier zijn de laatste weken altijd wat druk, wat het extra leuk maakt als het dan vakantie is! Heerlijk, even twee weken genieten! Eerst gezellig kerstmis vieren om vervolgens het nieuwe jaar in te luiden. Maar goed, nu is het tijd voor het overzicht van deze week. Lees je mee?
Weekoverzicht lunch week 51 - maandag

Maandag

We beginnen deze week gemakkelijk. Ik beleg een broodje met kaas en steek uit een plak  kaas een kerstboom met een uitsteker. Deze leg ik op het broodje, wat voor een leuk effect zorgt! Doordat het een bol broodje is en het deksel vrij dicht op de bovenkant van het broodje zit blijft de kaas ook prima zo liggen. In een krentenbol steek ik een bentoring waar de kerstman op staat: naughty or nice? Vul maar in… De tomaatjes stop ik in een zakje met sneeuwvlokkenprint, lekker feestelijk.

Weekoverzicht lunch week 51 - dinsdag

Dinsdag

De lunch van vandaag is wederom niet al te moeilijk. Met een paar uitstekers en prikkers creëer je gemakkelijk een leuke lunch, dus als ik weinig tijd heb ‘s ochtends ga ik daar vaak voor. In een broodje steek ik een prikker met de tekst Merry Christmas, het is immers bijna kerst! Een prikker met een kerstlampje gebruik ik om de snoeptomaatjes aan vast te maken. Van een mini krentenbol maak ik met oogjes en een prikker van een muts een kerstelf. Is het geen plaatje?

 

Weekoverzicht lunch week 51 - woensdag

Woensdag

Er gaat vandaag een simpele boterham met kaas mee in de Yumbox. Door hem in kleine blokjes te snijden en er wat kleine cadeautjes tussen te steken ziet het er een stuk vrolijker uit dan wanneer ik er gewoon een snee brood in leg. In de druiven steek ik wederom een kerstprikker. De komkommers en de mandarijn leg ik om en om in de vakjes van de Yumbox. Dit ziet er net wat leuker  uit, en bovendien ligt het zo ook iets steviger. Een Broodbriefje maakt de lunch compleet. Vandaag mag er gekozen worden: wat gaan we samen doen?

 

Weekoverzicht lunch week 51 - donderdag

 

Donderdag

Via een actie van Bonne Maman won ik deze leuke broodtrommel, is het geen plaatje? De kleine potjes jam maken het helemaal compleet! Bovendien was ik al een fan van de trommels van Mepal. De vakjes erin zijn ideaal! En als ik een keer geen vakjes gebruik laat ik ze gewoon thuis liggen. Ik neem een paar broodjes mee (met jam uiteraard, haha) en ik pel een mandarijn. Met een uitsteker in de vorm van een ster steek ik sterren uit mini babybel kaasjes. Dit ziet er toch lekker kerstig uit?

Weekoverzicht lunch week 51 - vrijdag

Vrijdag

Vandaag is het dan zover: de kerstvakantie is aangebroken! Ik geef een Broodbriefje mee om dit nog eens te benadrukken. Gezellig toch? Een paar aardbeien met een mini marshmallow erop gaan mee alsof het kerstmutsen zijn. Minibolletjes met kaas worden versierd met de poppetjes die aan de kerstrietjes zitten die bij de Blokker verkocht worden. Vriendlief heeft heerlijke worstenbroodjes gebakken: de vegetarische variant hiervan gaat met mij mee in de Yumbox! Worstenbrood hoort voor mij toch wel echt bij de Kerst. Heerlijk op kerstavond na de nachtmis met zijn allen smullen…of is dat dan weer echt iets Brabants?

 

Dit zijn de laatste lunchboxen die dit jaar mee naar school gaan, en daarmee dus ook gelijk het laatste weekoverzicht van 2018: op naar 2019! Geniet van de feestdagen!

Deel deze post via

Leave a Comment