masker carnaval maken tips knutsel activiteit vakantie- resultaat

De leukste tips voor carnaval

Fijnfisjenie? Dat is een leus die je rond de carnavalsdagen geregeld hoort in Brabant. Omroep Brabant is ermee begonnen, Lamme Frans heeft er een liedje van gemaakt en iedereen weet dat het over het carnavalsfeest gaat! Heb jij ook zo’n zin in carnaval? Ik geef je de leukste tips voor carnaval in deze blog. Van lekkere hapjes tot leuke decoratie en knutseltips. Lees snel verder zodat jouw carnaval geheid een groot succes wordt!

1. Maak je eigen carnavalsmasker

Carnaval is geen carnaval zonder dat je jezelf verkleed hebt. Zelf heb ik mijn hele zolder vol liggen met diverse outfits. Van een skon jaske tot een bruidsjurk en van Cruella de Vil tot Malifecent…. dan heb ik driekwart van de outfits nog niet eens benoemd, haha. Bij iedere outfit heb ik een passende pruik, een paar leuke accessoires en soms zelfs een speciaal paar schoenen die alleen bij die outfit past. Heb je zin om zelf aan de slag te gaan, of willen de kinderen graag knutselen voor carnaval? Knutsel dan eens een eigen carnavalsmasker, zo heb je zeker iets origineels om jouw outfit compleet te maken!

2. Bekijk het programma vast

Een van de grootste missers tijdens carnaval: in een kroeg staan waar op dat moment net niks te doen is. Veel cafés hebben tijdens de carnavalsdagen een leuk programma samengesteld. Op sommige dagen hebben ze een programma speciaal voor kinderen, op andere dagen is het meer voor de jeugd of juist de wat ouderen. Check even wat er wanneer te doen is, om te voorkomen dat je met jouw vriendengroep verwelkomt wordt door een ballonnenclown of dat je met de kids op een stampfeestje terecht komt…

decoratie voor carnaval knutselen - vaasje banner.

3. Breng je huis in carnavalssfeer

Hier thuis zorg ik ervoor dat het huis ruim voor de carnaval al helemaal in carnavalssfeer wordt gebracht. Ik hang de carnavalsvlag van ons dorp op en versier de rest van de woonkamer met grote maskers, slingers en serpentine. Hoe leuk is het om daar ook nog een decoratie aan toe te voegen die je zelf gemaakt hebt? Een vaasje of waxinelichthouder in carnavalssfeer is een voorbeeld van leuke decoratie voor carnaval die je makkelijk zelf kunt maken.

4. Luister carnavalsliedjes

Nee, je hoeft niet alle liedjes die er zijn woord voor woord uit je hoofd te kennen. Als je aan het carnavallen bent hoort toch niemand wat je aan het zingen bent. Wat wel belangrijk is, is dat je de grootste hits een beetje mee kunt bleren en de melodie hiervan een beetje kent. Als bij het nummer ‘Links Rechts’ van Snollebollekes iedereen gaat springen is het wel fijn als je niet onder de voet gelopen wordt. Bovendien is het gewoon superleuk om alvast in de stemming te komen met alle leuke en foute carnavalsnummers!

worstenbrood bakken gemakkelijk snel carnaval bodem tips hapje snack

5. Zorg voor een goede bodem

Niets is zo belangrijk tijdens het carnavalsfeest, als het leggen van een goede bodem. Oftewel: zorg ervoor dat je voldoende gegeten hebt voor je op stap gaat! Wil je dat echt op zijn Brabants doen, dan begin je de dag natuurlijk met een lekker Brabants worstenbroodje. Of ga voor het zware werk, en bak een pan vol eieren met spek. Al is dit ook een prima gerecht om juist na het stappen te eten. Wij gaan na een dag carnavallen namelijk vaak bij iemand ‘op de eieren’. In de praktijk komt dit vaak neer op nog een paar biertjes ergens drinken en gebakken eieren eten… Niets zo lekker als een lekker gebakken ei na een dag vol biertjes!

6. Plan het avondeten vast in

Vlak voor carnaval zorg ik er altijd voor dat er een grote pan stamppot en een grote pan spaghetti klaar staat. Zo hoef ik het feestgedruis maar heel even te verlaten om toch iets lekkers en voedzaams te kunnen eten. Even opwarmen en het is klaar! Perfect voor de pauze tussen het middagprogramma en het avondprogramma. Alvast reserveren bij jouw favoriete snackbar of restaurant is natuurlijk ook een goed idee!

maak je eigen instrument carnaval

7. Maak je eigen muziekinstrumenten

Een beetje herrie maken (het hoeft niet eens muziek te zijn) is altijd een goed idee tijdens carnaval. Wat dan een leuk idee is, is om zelf leuke muziekinstrumenten te maken voor carnaval. Ook heel erg leuk om samen met kinderen te doen! Dan heb je gelijk je eigen dweilorkest in huis. De instrumenten zijn bovendien heel makkelijk om te maken!

8. Oefen vast op mooie schminkcreaties

Een outfit is pas echt compleet, met mooie schmink erbij! Je kunt je hier vast op voorbereiden door op Pinterest of Google te zoeken naar leuke creaties. En natuurlijk door vast wat schmink in huis te halen!

bento lunch carnaval clown

9. Maak leuke carnavalslunches

Hoe leuk is het, om in de dagen voorafgaand aan carnaval, de kinderen vast een leuke lunchtrommel in carnavalssfeer mee te geven? Met een paar leuke prikkers, gave uitstekers en veel kleur maak je in no time van de schoollunch een leuke carnavalslunch! Lees via de link alle tips voor een leuke lunch voor carnaval.

10. Bekijk de site voor echte carnavalsfans!

Heb je aan de tips uit deze blog niet genoeg? Bekijk dan eens de blog voor echte carnavalsfans! Hier is volop inspiratie te vinden voor alles op het gebied van carnaval! Als je dan niet klaar bent voor het leukste feestje van het jaar, weet ik het ook niet meer!

Deel deze post via

Leave a Comment