decoratie voor carnaval knutselen - vaasje banner.

Decoratie voor carnaval knutselen

En wat er bij ons ook ooit gebeuren zal….we vieren altijd carnaval! In het lied ‘Bij ons staat op de Keukendeur’ wordt het al gezongen. Want dat het een geweldig feest is, dat weet ik zeker! Ik ben al van jongs af aan fan van carnaval! En ik ben niet de enige, want er is zelfs een online platform voor carnavalsfans!

Met carnaval voor de deur is het tijd om het huis ook in carnavals-sferen te brengen. Met wat leuke decoratie zorg ik ervoor dat het ook thuis een groot feest wordt. Natuurlijk hang ik her en der een carnavalsmasker op, en ook de slingers worden niet vergeten. Het leukste vind ik het, om zelf decoratie voor carnaval te knutselen. Het ziet er vrolijk uit, en je hebt iets origineels! Er is er immers maar een van gemaakt, en zo’n uniek exemplaar maakt de decoratie compleet.

Benodigdheden

Dit keer kies ik ervoor om een vaasje te pimpen. Hiervoor heb ik als basis natuurlijk een vaasje nodig. Dit kan overigens ook gewoon een leeg glazen potje zijn waar de stickers vanaf gehaald zijn. Een erg low budget knutselwerkje dus! Naast het vaasje gebruik ik schuurpapier, lijmspray en confetti. Want ja: met confetti wordt alles leuker!

Decoratie voor carnaval knutselen

Ik begin met het licht opschuren van het vaasje. Zo pakt de lijm straks wat beter. Als dat gebeurd is zet ik de vaas op zijn kop op een stuk plastic. Ik gebruik hier een kapotte plastic tas voor: deze gaat anders toch weg. Een oud tafelzeil kan overigens ook prima. Met de lijmspray spuit ik de vaas vol met lijm. Vervolgens gooi ik er een paar handjes confetti tegenaan. Even aanduwen zodat het goed vast zit, en jouw eigen decoratie voor carnaval is klaar! Wel even wachten tot het droog is voor je hem gaat gebruiken. Als de lijm gedroogd is zou ik het vaasje even goed uitschudden boven een vuilnisbak: de losse confetti zal er dan vanaf vallen. Dit voorkomt dat straks je hele huis onder de confetti zit. Je kunt er nu wat vrolijke bloemen in zetten, maar een waxinelichtje geeft ook een heel leuk en vrolijk effect!

Wil je deze vrolijke decoratie voor carnaval zelf knutselen? Bewaar het dan ook op een van je borden op Pinterest! Met onderstaande foto is dat zo gebeurd! Met een leuk zelfgemaakt carnavalsmasker erbij, ben je helemaal klaar voor carnaval dit jaar: alaaf!

decoratie voor carnaval knutselen - vaasje pinterest.

 

Deel deze post via

Leave a Comment