maak je eigen confettikanon banner

Maak je eigen confettikanon

Je hebt niet echt goed carnaval gevierd, als je hele huis niet bezaaid ligt met confetti…. Je doet het pas echt goed, als je een jaar later nog stukjes confetti tegenkomt door het huis heen. Hier is dat in ieder geval doorgaans wel het geval, haha. Confetti rondstrooien kan natuurlijk, maar hoe leuk is het om een eigen confettikanon te maken? Het is heel makkelijk om te maken, en je hebt er veel plezier van! Bovendien heb je de meeste materialen waarschijnlijk gewoon al in huis…ideaal dus!

Wat heb je nodig?

Om het confettikanon te maken heb je slechts een paar dingen nodig. Met een kartonnen bekertje, een ballon en wat washitape kun je al aan de slag! Heb je geen kartonnen beker thuis, kun je ook een lege wc-rol gebruiken. In plaats van washitape kun je er ook voor kiezen om gewone tape te gebruiken. je kunt dan eventueel met papier of verf jouw confettikanon wat vrolijker maken.

Maak je eigen confettikanon

Als je een kartonnen bekertje gebruikt als basis voor jouw zelfgemaakte confettikanon snijd je met behulp van een stanleymes de onderkant uit de beker. Maak je gebruik van een wc-rolletje hoef je dat natuurlijk niet te doen. Let wel op: een wc-rolletje is iets minder stevig dan een kartonnen bekertje…jouw confettikanon gaat dan iets minder lang mee.

In de onderkant van de ballon leg ik een knoop, en de bovenkant knip ik er vanaf. Dit doe ik op tweederde ongeveer. Ik schuif het bekertje een klein stukje in de ballon, en plak het met washitape vast. Eigenlijk is jouw eigen confettikanon nu al klaar! Het is echter wel leuk om er zelf nog wat versiering aan toe te voegen… Ik teken er met stift wat slingers op, maar je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wil! Ook superleuk om de kinderen lekker los te laten gaan met stiften, stempels en stickers. Hoe gaaf is het als ze tijdens het carnavalsfeest op school kunnen zeggen dat ze hun confettikanon helemaal zelf gemaakt hebben!?

Zo zie je maar, met slechts een paar benodigdheden kun je zelf een confettikanon maken! Perfect om een echt carnavalsgevoel te krijgen. Heb je de smaak om zelf te knutselen voor carnaval nu goed te pakken? Maak ook eens leuke decoratie voor carnaval, om jouw huis helemaal in de juiste feestelijke sfeer te brengen!

Als rasechte Brabander heb ik niet veel nodig om het carnavalsgevoel omhoog halen hoor! Mocht jij nou ook graag wat van de carnavalssfeer mee willen krijgen, neem dan eens een kijkje op de enige echte website voor carnavalsfans! Ben je nog niet enthousiast over het mooiste feest van het jaar, dan word je het daar wel! Misschien neem je straks zelf wel deel aan de digitale polonaise!

Wil je zelf dit confettikanon graag maken, en wil je het bewaren op een van je borden op Pinterest? Gebruik dan onderstaande afbeelding zodat je het gemakkelijk terug kunt vinden!

maak je eigen confettikanon - pinterest.

 

Deel deze post via

Leave a Comment