leuk uitje met kinderen duinrell

Leuk uitje met kinderen: Dagje Duinrell

Ben je op zoek naar een leuk uitje met kinderen in Nederland? Dan is een dagje Duinrell zeker een aanrader! Zowel voor oudere als voor jongere kinderen kun je er de hele dag veel plezier beleven. Een dagje Duinrell, daar kikker je van op! (kwaak) Zo luidt de reclameleus van het attractiepark in Wassenaar. Wij hebben wel zin in een leuk uitje met de kinderen dus we stappen in de auto op weg naar een dag vol plezier!

Duinrell sprookjesachtig

Leuk dagje uit met kinderen

Al direct bij binnenkomst worden we welkom geheten door Rick de Kikker. Niet de echte natuurlijk, wel staat er een grote pop waar je mee op de foto kunt. De kikker komt in het gehele park terug. Super leuk en heel erg herkenbaar voor de kids natuurlijk. Na een heuse fotoshoot met Rick (nooit geweten dat die kikker een naam heeft trouwens, haha) is het tijd om verder het park in te gaan. Wat ons direct opvalt is dat het zo mooi groen is. De vele planten en bloemen geven een warm gevoel: we voelen ons er direct thuis…haha. Het park is in een paar zones opgebouwd.

De eerste zone waar we komen is superleuk voor de wat kleinere kinderen. Hier staan bijvoorbeeld een paar huisjes waar Rick zo uit lijkt weggelopen. Zijn jas hangt er zelfs nog! De meiden vinden het maar wat leuk om te kunnen zien hoe de kikker woont. Naast de huisjes zijn er ook enkele sprookjes uitgebeeld. Klein Duimpje, de Gelaarsde Kat en Roodkapje vinden er hun thuis.

Duinrell show

Mini Playkwekshow

Naast de sprookjesachtige taferelen is er ook een heuse show in het park. Wij sluiten aan bij de mini-playkwekshow. Een show waarbij diverse dieren strijden om de eerste prijs. Een kikker die verdacht veel weg heeft van Hennie Huisman presenteert het geheel. Na ieder liedje mogen de kinderen door middel van een stemknop kiezen welk cijfer er wordt gegeven. Dit zorgt voor de nodige discussie onderling hoor, haha. De show is volledig digitaal en wordt ieder uur een keer afgespeeld. Echt een aanrader om even te gaan kijken. Al is het maar als pauzemoment. Doordat de nodige humor in de show verwerkt is zullen ook de ‘grote mensen’ het leuk vinden om naar te kijken!

Natuurlijk zijn er in het eerste gedeelte van het park ook voldoende leuke attracties te vinden. Wat denk je bijvoorbeeld van een schip, een gigantische waterglijbaan (ideaal met zonnig en warm weer!) en een heuse vrije val. Voor wat meer overzicht kun je ook gebruik maken van de monorail. Wel handig als de kids zelf ook bij de trappers kunnen: anders is het wel erg zwaar fietsen voor jou zelf…hihi.

Duinrell speeltuin

Lekker spelen

In het midden van het park kan er naar hartelust gespeeld worden. Er is een hele grote speeltuin waar voor kinderen van alle leeftijden wel iets leuks te vinden is. De gigantische glijbaan is voor de echte durfals terwijl een kleine draaimolen super is voor de allerkleinsten. Om de speeltuin heen zijn diverse terrastafels waar je zelf kunt gaan zitten om een drankje te doen of even iets te eten. Voor een echt leuk uitje met kinderen vind ik het ook belangrijk dat de volwassenen even kunnen ontspannen: hier is genoeg aan gedacht!

Ook vlakbij de speeltuin vind je diverse speelhallen en winkeltjes. Het lijkt haast een vakantieplein! Nou ja, de camping die bij het park hoort is hier vlakbij dus daar zou het zomaar iets mee te maken kunnen hebben. De meiden zijn helemaal fan van de zweefmolen. Op grote hoogte is het lekker uitwaaien daar! Het reuzenrad was ook wel prettig: hier kun je over het park uitkijken. Wat wordt de volgende attractie?

Duinrell achtbaan

Voor de echte coole kikkers

De kids die al wat ouder zijn kunnen in het laatste gedeelte van het park hun pret niet op! Hier staan diverse grotere attracties voor de stoere kinderen. Naast de familieachtbanen zijn er ook achtbanen die hoger en sneller gaan. De dames hebben het nu nog over de achtbaan waar je recht naar beneden gaat. Voor een rollercoasterfan als ik is dit echt perfect! En ga je liever op zoek naar iets meer afkoeling? Dan is de Splash echt iets voor jou! Deze wildwaterbaan heeft twee opties: je kunt er in gaan in een overdekt bootje, of in een bootje zonder dak. Bij de laatste optie word je gegarandeerd hartstikke nat, haha. Het kijken naar deze wildwaterbaan zorgt er al voor dat je behoorlijke natte kleding kunt krijgen als je op de verkeerde plek staat.

leuk uitje met kinderen - splash

Ook naar Duinrell?

Een dagje Duinrell is voor vrijwel alle leeftijden een leuk dagje uit. Het attractiepark ligt in Wassenaar en is goed te bereiken. Entree bedraagt tussen de €19,95 en €24,95. Dit is afhankelijk van de dag waarop je gaat. Via de site kun je tickets kopen. Een parkeerkaart kost €10,- per auto. Het park is doordeweeks van 10.00 – 16.00 geopend en in het weekend tot 17.00. Ben je op zoek naar meer leuke uitjes met kinderen? Kijk dan eens hier.

Wil je dit leuke uitje met kinderen onthouden voor een later moment? Bewaar het bericht dan op een van je Pinterest-borden!

leuk uitje met kinderen pinterest

 

Deel deze post via

Leave a Comment