Moederdag recept: Pavlova Platter

Moederdag recept: Pavlova Platter

28 april 2021 0 Door foodfrobelfun

Over een paar weken is het alweer Moederdag! Een dag om moeder even extra in de watten te leggen. Hoewel ze natuurlijk het hele jaar door moeder is staan we er op Moederdag toch even wat meer bij stil. Waarschijnlijk zal ze zelf zeggen: ik hoef echt geen cadeautjes… Maar stiekem is een kleinigheidje natuurlijk wel leuk! Voor een moeder die echt kan genieten van eten is een pavlova platter een goed idee! Met meringues als basis (heerlijk zoet) kun je de plank verder vullen met van alles wat je lekker vindt… Heerlijk voor bij de koffie, en je hebt niet de kruimels van het ontbijt in bed…haha. Als je het aanvult met roze hapjes en snoepjes ziet het er helemaal vrolijk uit! Een lekker idee voor een cadeau voor Moederdag!

Moederdag recept: roze meringue

De basis voor deze pavlova platter is meringue. Een heerlijk hapje, wat lekker zoet is! De basis hiervoor is eiwit en suiker. Op een beetje geduld na heb je helemaal niet veel nodig om deze vrolijke toefjes te maken. Maak de meringue een dag van tevoren, dan hoef je op Moederdag alleen nog maar alles op de plank te leggen om het af te maken.

meringue schuimpjes makkelijk hapje pasen

Roze meringue

Leuk idee voor Moederdag: serveer eens een roze hapjesplank! Met het recept voor deze roze meringue moet dat zeker goed komen!
Bereidingstijd 15 min
Oventijd 2 uur
Gang Borrelhapje, Tussendoortje

Equipment

  • oven
  • Mixer
  • Mixerkom

Ingrediënten
  

  • 1 eetlepel citroensap
  • 5 eiwitten
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • paar druppels roze kleurstof

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 100 graden.
  • Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn.
  • Maak de mixerkom en gardes goed vetvrij door er wat citroensap overheen te wrijven. Droog goed na met keukenpapier.
  • Klop de eiwitten samen met de eetlepel citroensap stijf tot er stijve pieken in verschijnen: de echte durfal houdt de kom boven zijn/haar hoofd... Als het eiwit in de kom blijft zitten heb je lang genoeg geklopt. Zo niet, heb je eiwit op je hoofd zitten... ;-)...
  • Druppel een klein beetje roze kleurstof door het eiwit en voeg 200 gram witte basterdsuiker toe.
  • Klop het geheel nog even goed door tot je mooie glanzende pieken hebt.
  • Stort het eiwit op een bakplaat. Je kunt er ook voor kiezen om allemaal kleine toefjes te maken. Net waar jouw voorkeur naar uit gaat.
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven en laat de eiwitten zo'n twee uur drogen. De meringues zijn dan knapperig van buiten en lekker zacht van binnen.
  • Als de oventijd erop zit zet je de oven uit en laat de oven op een kier staan om af te koelen.
  • Leuk als onderdeel van een pavlova platter of gewoon als lekkere snack bij de koffie.

Leg de pavlova of meringue op een mooie plank. Vul de plank aan met heerlijke (roze) hapjes en snoepjes. Denk bijvoorbeeld aan snoephartjes, red velvet chocolade, bonbons, en heerlijk rood/roze fruit. Aardbeien en frambozen zijn altijd een goed idee natuurlijk! Denk je nu: roze is helemaal niet de kleur die ik wil! Een andere kleur of thema kan natuurlijk ook prima. Ik weet zeker dat het smullen wordt als deze plank op tafel staat: wat een feest!

Wil je het idee voor deze plank bewaren op een van je borden op Pinterest? Gebruik daar dan onderstaande foto voor.

 

 

 

 

Deel deze post via