Banner wat is blue Monday tips comfortfood.

Comfortfood voor Blue Monday

Ieder jaar komt het weer terug: Blue Monday? Wat is Blue Monday en hoe zorg je ervoor dat je deze dag goed doorkomt? Blue Monday is de naam die gegeven is aan de dag van het jaar die het meest deprimerend zou zijn. Blue Monday valt meestal op de maandag van de laatste volle week van januari, maar soms ook al op de maandag in de derde week van deze maand.

Blue Monday staat ook wel bekend als deprimaandag. Het blauw is afgeleid van de Engelse uitdrukking: feeling blue. Hiermee wordt bedoeld dat je neerslachtig, somber of down bent. De Britse psycholoog Cliff Amall is de grondlegger van deze dag. Hij bedacht een wetenschappelijke formule waaruit zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop d meeste mensen zich neerslachtig of treurig voelen. Dit zou te maken hebben met de goede voornemens die toch niet helemaal gelukt zijn of de vakanties die nog ver weg zijn. Bovendien zijn het ook donkere dagen, en de maandag is bovendien de eerste dag van de werkweek: daar kijkt ook niet iedereen naar uit.

Kortom: het is een dag die wel wat comfortfood kan gebruiken. Nou: I got your back! Ik heb een aantal lekkere comfortfood recepten van mijn site verzameld, zodat jij Blue Monday zonder kleerscheuren door zal komen!

gezond vegan ontbijt - chocoladepudding

 

Blue Monday ontbijt

Hoe kun je de meest deprimerende dag van het jaar nu beter starten dan met een lekker ontbijt boordevol chocolade? Nee, ik weet het ook niet. Met deze heerlijke chia chocoladepudding zit je helemaal goed deze Blue Monday. Bovendien staat dit lekkere comfortfood ontbijt in no time klaar. Je hoeft alleen nog een beetje geduld te hebben: het moet namelijk wel even rusten in de koelkast.

makkelijke focaccia met kaas en ui

Lunchen met comfortfood

Voor de lunch heb ik een paar lekker receptjes met kaas voor je klaar staan. Want ja: ook dat is een van mijn favorieten als ik zin heb in een beetje troost. Wat denk je bijvoorbeeld van een heerlijke focaccia met kaas en ui? Die doet me altijd aan vakantie denken! Of ga eens lekker genieten van een pizzaswirl tijdens de lunch. Ik bedoel: pizza is de leven toch? Extra lekker op de meest deprimerende dag van het jaar!

bananenbrood met appel gezond ontbijt

Snacken op Blue Monday

Een tussendoortje is altijd een goed idee. Helemaal als je er op de dag zelf niets meer aan hoeft te doen. Een lekker bananenbrood is dan een goed idee. Weet je dat bananen er echt voor kunnen zorgen dat jij je gelukkiger voelt? Bananen bevatten namelijk het aminozuur tryptofaan. Dit stofje bevordert de aanmaak van het gelukshormoon serotonine en werkt als een natuurlijke rustgever. Met dit lekkere bananenbrood met appel als tussendoortje, ben jij wel bestand tegen de meest deprimerende dag van het jaar!

recept vlammetjes oven

Sluit de dag af met een borrelplankje

Met een borrelplank sla je de plank wat mij betreft nooit mis! Op zo’n dag als Blue Monday is dit het perfecte alternatief voor het avondeten. Wat denk je bijvoorbeeld van lekkere bitterballencroissants, frikandelbroodjes, zelfgemaakte vlammetjes of heerlijke Italiaanse snacks? Even in de keuken staan voor wat hapjes, lekkere kaasjes en wat snoepgroenten toevoegen en je bent klaar om aan te vallen. Het enige wat je dan nog maar hoeft te doen is een leuke film of serie te streamen en je komt zonder deprimerende gevoelens deze Blue Monday door… ik zeg doen!

Is het voor deze Blue Monday al te laat, en wil je volgend jaar de dag doorkomen met deze heerlijke gerechten? Bewaar deze blog dan op een van je borden op Pinterest. Met onderstaande foto kan dat heel makkelijk! Even er overheen scrollen, op het Pinterest-logo klikken en je bent al zover!

comfortfood tips voor blue Monday - pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment