recept vlammetjes oven banner

Handige hapjes: Recept voor vlammetjes uit de oven

Het maken (en opeten) van hapjes is toch wel één van mijn hobby’s. Eerder deelde ik al een review over het Bitterballenboek (must have voor elke bitterballenlover). Ik bedoel…bitterballen zijn gewoon altijd lekker toch!? De rubriek Handige Hapjes op mijn blog zegt overigens ook al genoeg. Naast bitterballen vind ik Vlammetjes echt super lekker! Ik ben sowieso wel van de pittige snacks moet ik eerlijk zeggen. Aangezien ik thuis geen frietpan heb en ik niet voor iedere snack een pan met olie heet wil maken ben ik gaan nadenken over een recept voor vlammetjes uit de oven. En dat is helemaal niet zo moeilijk! Sterker nog: ik had alle ingrediënten al in huis en heb er dus geen boodschappen voor hoeven te doen. Hoe ideaal wil je het hebben!?

recept vlammetjes - ui peper fruiten

Maak je eigen vlammetjes zo pittig als je wilt!

Het voordeel van je eigen snacks maken: je kunt ze helemaal naar je eigen smaak bereiden. Aangezien ik het heerlijk vind om pittig te eten voeg ik een extra pepertje toe. Ik begin met het fijnsnijden en fruiten van een uitje en een pepertje (deze kun je eventueel ook weglaten).

recept vlammetjes - gehakt rul bakken

Hierna voeg ik 200 gram gekruid kipgehakt toe en bak dat rul. Het kipgehakt had ik nog in de koelkast staan, je kunt echter gewoon jouw favoriete gehakt gebruiken. Door vegetarisch gehakt te gebruiken kun je zelfs een vegetarische variant van de vlammetjes maken!

Als laatste voeg ik nog een flinke scheut sambal toe. Doordat er sowieso sambal bij het gehakt gaat is het niet per se nodig om een pepertje toe te voegen voor een pittig effect. Als je van lekker pittig eten houdt is dit overigens wel aan te raden, hihi.

recept vlammetjes - vouwen

Vlammetjes vouwen

Ik pak een vel filodeeg en knip deze met een keukenschaar in vier stukken zodat ik per plak vier kleine rechthoekjes heb. In het midden van ieder rechthoekje leg ik een lepeltje van het gehaktmengsel. Vervolgens vouw ik de buitenste twee hoeken naar het midden toe. Hierna rol ik de vlammetjes op. Zodra ze gerold zijn leg ik de zelfgemaakte vlammetjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Nog even insmeren met een beetje eigeel en ze kunnen de oven in.

recept vlammetjes oven - bakken

Na 10 minuten op 220 graden haal ik de bakplaat met vlammetjes uit de oven. Heerlijk om te serveren met wat zoete chilisaus. Het lekkerste is het om de vlammetjes warm te serveren. Je kunt ze prima van tevoren maken en vlak voor het serveren nog even op te warmen in de oven. Na 5 minuten op 180 graden zijn de vlammetjes weer prima om te eten. Afgekoeld kun je ze ook invriezen zodat je ze langer kunt bewaren. Je kunt de vlammetjes maximaal twee maanden in de diepvries bewaren. Voor het afbakken even laten ontdooien. Ook nu kun je de vlammetjes 5 minuten afbakken op 180 graden. Ik zeg het je: met dit recept voor vlammetjes uit de oven is succes gegarandeerd! Dit is echt een ideale snack voor bij de borrel of op een feest. Dat je er maar heel even voor in de keuken hoeft te staan, dat hoeft verder niemand te weten toch?

recept vlammetjes oven

 

Deel deze post via

Leave a Comment