frikandelbroodje kaas curry oven zelf maken - banner

Handige hapjes: frikandelbroodjes met kaas uit de oven

Heerlijk vind ik het, om nieuwe snacks te bedenken. Even kijken wat ik nog in huis heb, om daar vervolgens een lekker hapje mee te maken. Ideaal als je een spontane borrel hebt op de vrijdagmiddag bijvoorbeeld. Of gewoon als je zin hebt om iets te snacken, haha. Frikandellen vind ik een prima snack. Vooral met mayo, curry en wat uitjes. De frikandelbroodjes die ik eerder dit jaar maakte vind ik dan ook altijd een succes! Ik vind kaas overigens ook altijd lekker, hoewel kaas en mijn fibromyalgie niet altijd een goede combi zijn…oeps. Kaas en frikandellen…daar moet iets mee te verzinnen zijn toch? Wat denk je van deze lekkere frikandelbroodjes met kaas uit de oven?

frikandelbroodje kaas oven - kaas

Frikandelbroodjes uit de oven

De eerste stap is het afbakken van de frikandellen. Voor het maken van zo’n 10 snacks gebruik ik 2 ovenfrikandellen. Deze warm ik even op volgens de aanwijzingen op de verpakking. Al denk ik overigens dat dit niet per se nodig is, maar dat is achteraf. Als er op de verpakking staat dat je ze op moet warmen doe ik dat, plichtsgetrouw als ik ben…hihi. De afgekoelde frikandel snijd ik in 5 stukken. Om ieder stukje frikandel rol ik een beetje kaas. Hiervoor gebruik ik gewoon een plakje van mijn favoriete kaas.

frikandelbroodje kaas oven - rollen

Het kaas-frikandel rolletje leg ik op een stukje pizzadeeg. Ik gebruik hiervoor gewoon kant en klaar pizzadeeg op een rol. Niet moeilijk doen met passen en meten: ik snijd gewoon een stuk af wat groot genoeg is voor om de stukjes frikandel heen. Ik vouw twee punten over de frikandel heen en duw ze in het midden even aan. Vervolgens vouw ik de overige punten om de frikandel heen en ik rol het frikandelbroodje met kaas even door mijn hand om ervoor te zorgen dat er geen plooien meer te zien zijn. Hier kan de kaas namelijk uitlopen tijdens het bakken en dat zou zonde zijn: ik wil immers broodjes met kaas, geen broodjes waar de kaas uitgelopen is.

frikandelbroodje kaas oven - bakken

Frikandelbroodjes met kaas bakken

Als ik alle broodjes gerold heb leg ik ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Om ervoor te zorgen dat de frikandelbroodjes een mooi kleurtje krijgen bestrijk ik ze even met wat losgeklopt ei. Hierna schuif ik de bakplaat met de broodjes in het midden van de oven. Deze heb ik voorverwarmd op 180 graden. Na een kwartiertje haal ik de broodjes uit de oven. Ik serveer ze met wat curry. Als dip kun je overigens gewoon jouw favoriete saus gebruiken. Een mix van mayo, curry en ui zal hier ook prima bij  smaken! Wil je dit hapje serveren op een feestje dan kun je ze ook heel goed van tevoren klaar maken. Nog even 5 minuten in de oven doen op 180 graden en ze smaken weer heerlijk! Invriezen is ook een optie: ontdooi ze dan even voor je ze op gaat warmen. Met deze broodjes maak je van ieder vrijdagmiddagborrel een feestje! En van ieder feestje een succes, hihi. Ook als je geen vlees eet kun je deze broodjes overigens prima maken: gebruik dan vegetarische frikandellen in plaats van gewone frikandellen.

Eet smakelijk!

frikandelbroodje kaas curry oven zelf maken

Deel deze post via

Leave a Comment