vaderdagontbijt 5 tips

5 tips voor een geslaagd Vaderdagontbijt

Aanstaande zondag is het alweer Vaderdag. Voor Moederdag deelde ik al een leuke ontbijttip met jullie. Voor Vaderdag heb ik van diverse collega-bloggers recepten gekregen die ik met jullie mag delen. Diverse gerechten, want er zijn natuurlijk heel veel verschillende vaders! Zo staat er voor jouw vader of partner geheid een lekker recept tussen waarmee je hem kunt verrassen op Vaderdag. Gegarandeerd succes met deze 5 tips voor een geslaagd Vaderdagontbijt!

Vaderdagontbijt tip Vegetarisch Engels ontbijt recept

Tip 1: Vegetarisch English Breakfast

Een stevig ontbijt is een goed begin van de dag! Als je aan een stevig ontbijt denkt, dan denk je natuurlijk aan een English Breakfast. Dan komt papa de dag wel door! De oudere kids kunnen dit zelf maken, de jongere kinderen zullen wat meer hulp nodig hebben. Maar goed: samen met de kinderen de keuken in is ook gewoon genieten toch? Hoewel een traditioneel Engels ontbijt onder ander bestaat uit worstjes is dit een vegetarische variant. Mocht je liever toch vlees serveren bak je er natuurlijk gewoon een paar worstjes bij! Benieuwd geworden naar dit recept? Kijk dan eens op de site van Eetman.

Vaderdagontbijt tip Bacon roomkaas spiralen

Tip 2: Bacon Roomkaas spiralen

Dit recept  past prima in de categorie Handige Hapjes van deze site thuis. Weinig ingrediënten en gemakkelijk en snel gemaakt. Voordeel van dit recept is dat je het eventueel een dag van tevoren al kunt voorbereiden: dat scheelt weer uitslapen op Vaderdag, haha. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is de spiralen nog 5 minuten in de oven opwarmen op 200 graden zodat het bladerdeeg weer lekker knapperig wordt. En zeg nou zelf: welke vader houdt er nu  niet van een beetje bacon en kaas bij het ontbijt? Dit is toch een waar feestje! Klik op deze link voor het recept.

vaderdagontbijt tip Chorizo broodjes

Tip 3: Chorizo broodjes

Voor de vaders die wel van een beetje pit houden is dit een prima recept! Chorizo, die pittige Spaanse worst, is in vrijwel elke supermarkt wel te verkrijgen. Als je met deze broodjes begint weet je zeker dat vader goed wakker is om de knutsels van de kids in ontvangst te nemen. Werken met kant-en-klaar pizzadeeg is iets wat de kinderen vaak erg leuk vinden. Het is gemakkelijk om ermee te werken en je hebt in no time een superleuk resultaat. Bovendien vullen de broodjes voldoende om er nog even tegenaan te kunnen. Ideaal als je nog een hoop familiebezoekjes gepland hebt op Vaderdag. Klik hier om het recept te bekijken.

Vaderdagontbijt tip - spicy breakfast taco

Tip 4: Spicy breakfast taco

Taco’s for breakfast…hoe goed klinkt dat? Ik durf te wedden dat er stiekem een hoop papa’s zijn die daar enorm van zullen genieten. Ook dit recept is er weer een met wat pit. Dus als papa niet van pittig houdt zou ik nog even verder lezen, haha. Of je laat wat kruiden weg, dat kan natuurlijk ook. Als alles gesneden is kunnen ook de kleinere kids helpen met het bereiden van dit ontbijtje. Door de pan roeren en kijken of het ei al gaar is kunnen ze natuurlijk prima doen! Bovendien kun je zelf de avond van tevoren al een hoop voorbereiden: als alles gesneden is ben je in de ochtend zo klaar! Benieuwd geworden naar dit recept? Klik dan op deze link.

Vaderdagontbijt tip Mini chocolade broodjes

Tip 5: Mini Chocolade Broodjes

Weer een recept wat prima binnen de categorie Handige Hapjes past: heerlijke chocolade broodjes. Een ideaal ontbijt voor de papa die van zoet houdt. Al is dit ook prima te combineren met de bacon roomkaas spiralen om er een wat gevarieerder ontbijt van te maken. En mocht je nog een paar broodjes over hebben: de rest van de dag doen ze het prima als snack! Of pak er een paar in en geef ze aan je eigen vader als je daar op bezoek gaat. Succes gegarandeerd. Wil je weten hoe gemakkelijk dit recept is? Klik dan hier om te lezen hoe je het maakt.

Weet jij al welk recept je gaat maken voor Vaderdag? Laat het me hieronder in een reactie weten! Heel veel plezier, leg papa maar lekker in de watten dit weekend!

Deel deze post via

Leave a Comment