15 tips voor leuke lunches bento

15 tips voor toffe lunches

In het zuiden zit de vakantie er alweer op. Morgen mogen we weer naar school toe wat ook gelijk betekent dat er weer leuke lunchboxen mee naar school toe gaan! Jeuj! Na 6 weken worden de uitstekers, prikkers en ei-vormen eindelijk weer eens uit de kast gehaald. Nou ja, ze zijn al eerder uit de kast gehaald maar dan alleen maar om alles netjes op te ruimen. En wederom neem ik mezelf voor om komend jaar niet zomaar alles terug in de kast te gooien maar om alles direct netjes te ordenen. Wie weet scheelt het me de volgende vakantie een uurtje werk, haha. Ik kan me voorstellen dat je na een week of 6 geen lunches maken even wat minder inspiratie hebt. Een hoop inspiratie kun je natuurlijk in mijn e-magazine vinden! Lees hier hoe je deze gratis kunt ontvangen. Daarnaast geef ik je in dit blog een aantal voorbeelden van leuke lunches die ik het afgelopen schooljaar mee heb gegeven. Zo kun jij weer even vooruit qua inspiratie!

1. IJsjeslunch

Hoewel de vakantie voorbij is en er nu niet meer de hele dag ijsjes gegeten kunnen worden is het natuurlijk wel leuk om als grapje een ijsje van brood mee te geven naar school! Met een LunchPunch in de vorm van een ijsje is dit heel gemakkelijk gedaan. Nog een paar ijsjesprikkers in wat blokjes kaas en een paar slippers in de tomaten en het feest is compleet!

Weekoverzicht lunch week 19 - dinsdag

2. Easypeasy lunch

Met een klein beetje extra werk maak je al snel een superleuke lunch die toch iets anders dan anders is. Zo heb ik voor deze lunch het brood in vierkantjes uitgestoken en aan prikkers geregen. De druiven rijg ik aan een paar prikkers en uit een stuk ontbijtkoek steek ik een bloem. Met alleen een paar prikkers en een uitsteker creëer je dus al een leuke lunch!

Weekoverzicht lunch week 16 - donderdag

3. Vrolijke boel

Ik blijf nog even bij de uitstekers. Een paar boterhammen steek ik uit met een konijnensteker met een stempel. Met de stempel maak ik gemakkelijk een vrolijk gezichtje in het brood waardoor het konijntje je ook echt toe lijkt te lachen. Te leuk toch? Met de blaadjesprikkers zien de tomaatjes er al een stukje vrolijker uit. En wat denk je van de kiwi? Door hem zigzaggend in twee stukken te snijden in plaats van recht door te snijden krijg je direct een leuk effect! Net een bloemetje toch zo?

Weekoverzicht lunch week 16 - woensdag

4. Gevulde broodjes

Deze boterhammen lijken haast op empenadas! Toch even terug naar het vakantiegevoel, haha. Door brood met een ronde uitsteker uit te steken, te besmeren en de bovenste randen op elkaar te knijpen maak je je eigen broodemenadas. Heel gemakkelijk en superleuk! Met een bentoring in de vorm van een regenboog fleur ik de tomaatjes wat op. Koeienkaasjes zorgen voor een beetje zuivel deze lunch.

Weekoverzicht lunch week 15 - woensdag

5. It’s a wrap

Wraps zijn hier altijd een goed idee. Of het nu voor het ontbijt is met banaan en pasta, voor de lunch met een koude vulling of als diner met een warme vulling: het valt altijd in de smaak! Ook bij mij overigens hoor, haha. Haal eens wraps in verschillende kleuren, dit geeft gelijk een heel feestelijk effect! Een komkommer in een spiraal erbij ziet er ook net wat anders uit. Plaatje toch zo? Weekoverzicht lunch week 15 - vrijdag

6. Leftover lunch

Soms heb je ‘s avonds iets teveel gekookt. Of iets te weinig gegeten, het is natuurlijk maar net hoe je het bekijkt! Als er dan iets overblijft kun je dat gemakkelijk mee naar school geven als lunch! Hier geef ik een stuk fritatta mee, altijd lekker! Een paar druiven en een Babybell-kaasje maken het af!

Weekoverzicht lunch week 13 - maandag

7. Sleepy lunch

Tja, dat vroeg opstaan is toch wel weer even wennen na de vakantie. De kans zit erin dat je soms nog wat slaperig op school verschijnt. Deze bagel heeft hier ook een beetje last van. Van bagels kun je heel gemakkelijk een gezichtje maken. Het enige wat je nodig hebt zijn een paar oogjesprikkers. Het gat van de bagel lijkt namelijk op een open mond!

De komkommer snijd ik in plakken met een ribbelmes waardoor je gemakkelijk en snel een leuk effect krijgt. Enneh…frambozen zijn altijd een goed idee!

Bento lunchbox maandag

8. Kleurrijke lunch

Combineer verschillende kleurtjes in de lunchbox. Het wordt zo nog aantrekkelijker om lekker te gaan smullen! Ook de pasta is in verschillende kleuren te krijgen en past dus prima binnen een kleurrijke lunch! Een handjevol nootjes zorgen voor de nodige gezonde vetten. Enneh… een beetje snoepen mag best toch? Deze fruitrolls zijn bovendien erg gezond! Zelf maken? Klik hier!

9. Op een stokje

Met een paar prikkers krijg je al snel een superleuk resultaat! Hier prik ik komkommer en tomaat op spiesjes, rijg ik druiven in verschillende kleuren aan een prikker en spies ik stukjes wrap op een stokje. Bovendien is het ook wel gemakkelijk eten zo! Je hoeft alleen maar de prikker te pakken en de hapjes er vanaf te eten.

Weekoverzicht lunch week 12 - maandag

10. Even wachten…..pasta!

Heb je geen zin om altijd brood mee te geven naar school? Denk dan eens aan een pastasalade. Helemaal als de pasta een leuke vorm heeft zal deze snel worden opgesmuld. Deze dierenpasta met groenten en hamblokjes was in ieder geval zo op! Pastasalade is bovendien een gemakkelijke manier om van je overgebleven groenten af te komen: die snijd je namelijk gewoon fijn door de salade.

Weekoverzicht lunch week 19 - donderdag

11. De hond in de lunchbox vinden

Hoewel niemand het leuk vind om de hond in de pot te vinden geldt er voor het vinden van de hond in de lunchbox iets heel anders. Want hoe tof is het om zo’n leuk beestje mee naar school te mogen nemen? Met een botje van komkommer en tomaat en blauwe bessen als brokjes is de lunch compleet!

weekoverzicht lunch week 9 - donderdag

12. Sushi for lunch

Tja, als je hier aan de meiden vraagt wat ze willen eten zeggen ze 9 van de 10 keer sushi! Heel soms mag er dan ook wel wat sushi mee in de lunchbox…soms zelfgemaakt, maar meestal gewoon de kant-en-klare uit de winkel hoor…voor in de lunchbox net zo gemakkelijk!

Lunchbox thema Valentijn - hartjeslunch

13. Liefde in de trommel

Als je 6 weken bij elkaar bent geweest kan het best even wennen zijn als je elkaar dan even niet meer ziet. Superleuk om dan een lief trommeltje mee naar school te geven. Een ei vorm je gemakkelijk tot een hartje met een ei-vorm. De tomaatjes snijd je een keer schuin door. Als je er 1 een halve slag draait en ze zo aan een prikker rijgt heb je gelijk een hartje! Met een uitsteker maak je van een boterham ook hartjes. Als dat geen liefde is!

Weekoverzicht lunch week 4 - donderdag

14. Colors of the wind

Dat kleuren iets doen zie je wel aan deze lunch. Met een roze wrap, groene edamame, blauwe druiven, oranje tomaat en een rode Babybell wordt lunchen een feestje! Lekker gezond ook bovendien.

Weekoverzicht lunch week 4 - maandag

15. Een ei hoort erbij

Een ander lekker alternatief voor brood is ei. Maak eens een lekkere omelet, boordevol verstopte groenten, en geef deze mee aan naar school. Wat zullen ze hiervan smullen! Met wat tomaatjes en een kiwi-bloem wordt het nog gezonder!

Heb jij er weer zin in dat de kids naar school toe gaan of had de vakantie van jou nog wel wat langer mogen duren?

Deel deze post via

Leave a Comment