gezonde snoepjes maken - healthy candy recept

Healthy snacken: maak je eigen gezonde snoepjes

Mogen we een snoepje? Is het al snoepjestijd? Hoewel snoepen natuurlijk niet echt gezond is wil ik het thuis toch niet verbieden. Een verwenmomentje op zijn tijd is natuurlijk altijd welkom. Zo’n verwenmomentje hoeft echter niet altijd ongezond te zijn. De kids hier genieten ook echt van een stuk fruit of wat groenten. Een monkeyplatter vol gezonde dingen vind hier dan ook gretig aftrek. Een echt snoepje is echter ook wel eens lekker. Hoe leuk is het dan als je de kinderen een klein beetje voor de gek kunt houden door ze heerlijke gezonde snoepjes voor te schotelen? Ik heb een recept voor je wat helemaal niet zo ongezond is, en de meiden hier kunnen er geen genoeg van krijgen! Bovendien kun je jouw favoriete fruit gebruiken, mits het maar ongeveer in dezelfde verhoudingen is.

gezonde snoepjes maken - fruit

Favofruit

Mijn favoriete fruit in de zomer is toch wel rood fruit. De aardbeien uit eigen tuin zijn superlekker! Deze zijn dan ook altijd wel snel op, hihi. Even een aardbeitje snoepen leidt al gauw tot het leegplukken van de moestuin, oops! Geen punt hoor: dan hebben we allemaal de nodige vitaminen weer binnen. Voor dit recept heb ik hierdoor echter wel een beroep moeten doen op de aardbeien uit de supermarkt. Ik heb voor dit recept 100 gram aardbeien nodig. Omdat ik de combi banaan-aardbei altijd erg lekker vind gebruik ik ook 1 banaan voor de gezonde snoepjes. Twee eetlepels citroensap zorgen voor een lekker frisje, en de banaan verkleurt minder snel. Daarnaast gebruik ik een zakje Agar Agar. Dit is een vegetarisch bindmiddel wat in vrijwel iedere supermarkt te verkrijgen is.

gezonde snoepjes maken - mixen

Snoepjes maken

Als eerste was ik de aardbeien, haal de kroontjes eraf en ik schil de banaan. Vervolgens maak ik alles met de keukenmachine zo fijn dat het vloeibaar wordt. Hier giet ik het citroensap bij, waarna ik het nog even kort een keer mix. Als laatste giet ik de Agar Agar erbij en ik mix het door tot er geen klontjes meer in zitten.

gezonde snoepjes maken - koken

Hierna is het tijd om te koken. De Agar Agar moet even goed warm worden wil het gaan werken. Ik breng het al roerend aan de kook en laat het koken tot ik een stroperig mengsel overhoud. Dit is na 2-5 minuten het geval. Een beetje afhankelijk van hoe je roert en hoe hard het mengsel kookt, haha.

gezonde snoepjes maken - snoepjesmal

Nu moet ik snel worden! Het mengsel stolt namelijk vrij snel. Ik giet het snoepjesmengsel in een mini muffinvorm. Je kunt hier echter iedere vorm voor gebruiken die je mooi vindt. Als het maar kleine snoepjes worden, anders wordt het zo’n grote hap dat het niet lekker meer is. Bij diverse webshops zijn er hele gave figuurtjes te vinden, ook leuk om daar eens snoepjes mee te maken. Maar ja, als ik iets in mijn hoofd heb, heb ik het niet in mijn kont zoals ze  hier zeggen. Ik heb dan ook niet het geduld gehad om even te wachten tot mijn bestelde vorm binnen was en ben direct begonnen.
Als het mengsel in de vorm zit zet ik deze even in de koelkast. De snoepjes kunnen nu echt hard worden. Ze krijgen een soort tumtumachtige structuur. Ik vind het heerlijk. Als alle snoepjes gestold zijn wip ik ze uit de vorm en kunnen ze opgesnoept worden. De gezonde snoepjes zijn een paar dagen houdbaar in de koelkast, maar ik kan je nu al zeggen: dat gaan ze niet redden! Geniet ervan!

gezonde snoepjes maken - healthy candy

Deel deze post via

Leave a Comment