koolhydraatarme eierkoeken

Maak zelf koolhydraatarme eierkoeken

Dat er in deze tijd extra gebakken wordt mag duidelijk zijn! Op social media zie je volop mensen die hun versgebakken baksels trots tonen. Wil jij ook graag een foto posten van een leuk baksel, of gewoon zelf aan de slag in de keuken omdat het leuk is om te doen? Heb je geen zin om uren in de keuken te staan en wil je het wel een beetje gezond houden? Maak dan eens deze heerlijke, koolhydraatarme eierkoeken. Ze staan in no time op tafel, bevatten maar een paar ingrediënten en zijn superlekker voor bij de koffie!

eierkoeken maken - ingrediënten

Ingrediënten klaar…?

Zoals ik al zei heb je voor het maken van deze lekkere koolhydraatarme eierkoeken maar een paar ingrediënten nodig. Om te beginnen natuurlijk eieren, anders hadden we de koeken wel een andere naam gegeven…hihi. Voor dit recept gebruik ik twee eieren, 200 gram amandelmeel, rasp van een halve citroen, een theelepel bakpoeder en een eetlepel (of twee als je van zoet houdt) honing.

eierkoeken maken - mixen

Om te beginnen mix ik alle natte ingrediënten door elkaar. Ik doe de eieren in een schaal. Hier rasp ik de citroen boven. Daarna voeg ik ook de honing toe. Vervolgens mix ik alles met een staafmixer door elkaar. Natuurlijk kun je hier ook een gewone mixer voor gebruiken, hier ligt de staafmixer toevallig vooraan in de kast…haha.

eierkoeken maken - mixen droge ingrediënten

Hierna mix ik ook de droge ingrediënten door elkaar. De amandelmeel en het bakpoeder in dit geval. Deze roer ik even goed door elkaar. Als dit gebeurd is voeg ik het mengsel beetje bij beetje toe aan het natte mengsel. Dit doe ik terwijl ik aan het mixen blijf. Zo wordt het goed door elkaar gemixt en ontstaat er een beetje een papje.

eierkoeken maken - bakplaat

Op een met bakpapier beklede bakplaat maak ik vier hoopjes van het mengsel. De oven heb ik voorverwarmd op 180 graden.  Vervolgens schuif ik de bakplaat met eierkoeken in het midden van de oven. Na 12-15 minuten (dit scheelt per oven) zijn de eierkoeken mooi goudbruin en klaar om gegeten te worden. Heerlijk bij de koffie of een lekker bakje thee!

eierkoeken maken

Deel deze post via

Leave a Comment