makkelijke moestuin leukste pakket zaaien

Zelf een moestuin beginnen met De Leukste Moestuin

Je eigen groenten verbouwen is hot. Waar het jaren geleden alleen de trotse bezitters van een volkstuin waren die aan het moestuinieren waren is het iets wat nu niet meer alleen weggelegd is voor de happy few. Een moestuin hebben is hip. Zelfs op een balkon kun je tegenwoordig je eigen groenten en kruiden kweken. De Leukste Moestuin is de nieuwste aanwinst van Marije Woertman van De Leukste Lunch. Met De Leukste Moestuin wil ze het verbouwen van je eigen groenten en kruiden ook leuk maken voor kinderen. Als kinderen zelf zien hoe groenten groeien, zullen ze het ook gemakkelijker gaan eten. Een makkelijke moestuin, waarbij je samen met de kids de groenten van zaadje tot gerecht mee kunt maken… hoe leuk is dat? Ik kreeg een pakketje toegestuurd om te testen. In deze blog neem ik jullie mee in het begin: het zaaien van de groenten en kruiden….

Van zaadje tot plant

Het begin van een moestuinproject lukt me om eerlijk te zijn altijd wel. Het zaaien is het gemakkelijkste gedeelte van de moestuin, hier durf ik dus ook best wel een blog aan te wijden. Spannender vind ik het dat er natuurlijk ook een vervolgblog komt: hoe breng ik het er vanaf met de groenten en kruiden? Superleuk om ermee bezig te zijn vind ik het wel: heerlijk wroeten in de aarde en lekker vast bedenken welke recepten ik ermee ga maken…hihi.

In het pakketje zit een kleine kas waarin ik basilicum, bieslook en peterselie kan zaaien. Daarnaast een vrolijk potje met wortelzaad, een glazen schaaltje met rucolakiemen en een zakje met linzenkiemen. Ik ben wel benieuwd naar de rucolakiemen, zo’n schaaltje ziet er wel spannend uit!

rucolakiemen makkelijke moestuin

Rucolakiemen

Een beetje spannend ziet het er wel uit, zo’n glazen schaaltje met een soort zeef erop…. Als ik het kartonnetje van de verpakking af haal zie ik gelijk een duidelijke uitleg van hoe dit werkt. Het zakje met zaadjes verspreid ik over het platte zeefje heen. Met een beetje water besprenkel ik de zaadjes zodat ze goed nat zijn. Vervolgens vul ik het schaaltje tot aan het zeefje met water. De zaadjes kunnen zo langzaam gaan ontkiemen. Volgens de handleiding duurt het 5-7 dagen tot de kiemen uitkomen…ik ben benieuwd! Het lijkt me heerlijk om een boterham met kaas of een salade mee op te leuken: nog even geduld…

leukste moestuin makkelijk wortel zaaien

Vrolijke wortel

De verpakking met de vrolijke wortel schreeuwt bijna om open gemaakt te worden! Hoe vrolijk ziet dit eruit? Ik houd ervan! Ook hierbij spreekt de instructie voor zich. Er zit een kokostablet bij waar een beetje water bij moet. De tablet valt dan als het ware uiteen tot zand. Dit doe ik in het terracotta potje en de zaadjes leg ik er bovenop. Even aandrukken en dan kan het leukste werk beginnen: het versieren van het potje, hihi! Uit de kartonnen verpakking knip ik de vrolijke wortel. Deze plak ik op het potje. De bijgeleverde wiebeloogjes maken de wortel helemaal af: er is geen twijfel over mogelijk wat voor een zaadjes er in dit potje zitten!

de leukste moestuin kruidenkasje

Kruidenkasje

Hoe leuk ziet dit eruit? Een heuse kas, maar dan in miniformaat! Ook hierbij zit een duidelijke handleiding, die gemakkelijk stap voor stap te volgen is. Daarnaast begin ik ook hier met het voorbereiden van de potgrond door water bij het kokostablet te doen. Er komt voldoende zand vanaf voor 6 potjes. De potjes vul ik met de kruidenzaadjes. Met een watervaste stift schrijf ik op de kas wat ik gezaaid heb: wel zo praktisch.

En nu: afwachten maar! Even geduld hebben tot de zaadjes beginnen te kiemen. Dan is het tijd om er vooral veel liefde aan te geven. Ik houd je op de hoogte! Sowieso via de stories op Instagram en Facebook. Daarnaast komt er, als alles mooi uitgekomen is, natuurlijk ook een blog online… Heb jij een eigen moestuin? Wat is jouw beste moestuintip?

Deel deze post via

Leave a Comment