weekoverzicht lunch week 20 - banner bento bentobox

De kids gaan weer naar school: 10 Tips voor leuke lunchboxen

Sinds een week gaan de kids weer een paar dagen per week naar school toe. Tijd dus, om de broodtrommels weer even uit de kast te halen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf afgelopen week de lunchbox al gevuld heb voor mezelf: ik vind het wel eens fijn als de lunch al voorbereid is dus dan biedt de lunchbox uitkomst! Met een half uurtje pauze is het wel handig als ik alleen maar een lunchbox uit de koelkast hoef te pakken. Heb je na zo lang geen lunches te maken even geen inspiratie voor een leuke lunch? Lees dan even onderstaande 10 tips, dan heb je voorlopig even inspiratie genoeg voor toffe bento boxen om mee naar school te geven!

weekoverzicht lunch week 38 - vrijdag

1. Lunch op een stokje

Als je in de lunchbox dingen iets anders serveert dan normaal wordt het al snel als een feestje in de lunchbox gezien! Deze lunch op een stokje is echt supergemakkelijk om te maken. Het brood steek ik uit met een ronde uitsteker. Nadat ik het belegd heb leg ik een ijsstokje op de onderste snee brood, waarna ik de bovenste cirkel er op leg. Met een vork druk ik de randen aan zodat ze goed vast zitten. In een paar dikke plakken komkommer steek ik ook ijsstokjes waardoor het gezonde lollies worden. Een paar BiFi-worstjes maken de lunch compleet!

bento lunchbox dinsdag

2. Zeemeerminnenlunch

De uitstekers van LunchPunch zijn altijd een goed idee vind ik! Daarnaast zijn de kids het daar helemaal mee eens, haha. Bovendien creëer je met een uitsteker gemakkelijk en snel een leuk resultaat. Ik besmeer een boterham met jam en steek deze uit met de zeemeermin LunchPunch. Een andere boterham snijd ik in vierkantjes, lekkere hapklare stukken vindt ze wel prettig. De overige vakken van de lunchbox vul ik op met blokjes kaas, tomaatjes en wat knapperbolletjes voor in de soep: ik vind ze nergens naar smaken, de kids vinden ze heerlijk. Een paar prikkers van een zeemeermin erin en de lunch is helemaal in thema!

weekoverzicht lunch week 48 - donderdag

3. Sushilunch

Hoewel ik me er terdege van bewust ben dat niet alle kids sushi even lekker vinden, zet ik hem er toch even tussen als tip. De kids hier vinden het namelijk heerlijk! Zelfgemaakt of zelfgekocht, dat maakt ze eigenlijk niet zo bijster veel uit. Al moet ik wel zeggen dat de zelfgemaakte variant uiteraard voor veel plezier in de keuken zorgt. Met zo’n sushilunch ben je bovendien in no time klaar: even in het bakje doen, aanvullen met wat groeten en zuivel eventueel en de kids kunnen genieten op school!

bento lunch week 2 bentobox maandag

4. Van alles wat

Soms hebben de dames niet zoveel zin in een koolhydraatrijke lunch. Uiteraard zeggen ze dit niet zo, maar met een: ‘Ik wil geen brood, wraps, rijst of pasta!’ komt het natuurlijk op hetzelfde neer. Dan vul ik de lunchbox met lekker veel groenten en nootjes. Zo krijgen ze toch voldoende energie binnen om de dag door te komen. Uiteraard zorg ik er dan wel voor dat ze tijdens het fruitmoment een banaan of iets anders met veel calorieën mee naar school nemen, zodat ze de hele dag op kunnen letten en kunnen spelen op school!

weekoverzicht lunch week 45 - donderdag

5. Dol fijne lunch

Tja, die zeemeerminstaarten kunnen in een andere setting prima dienst doen als vissenstaarten: geen haan die er naar kraait! Al zwemmen die dan weer niet in de zee dus die hanen hebben er eigenlijk ook vrij weinig mee te maken… Maar goed. Met een uitsteker haal ik twee dolfijnen en een hartje (dit zit samen in een uitsteker) uit een boterham. De komkommers leuk ik op met wat prikkers en als snack bij de lunch krijgen ze wat fruitcompote en een BiFi-worstje mee. Wat zullen ze weer blij zijn!

Weekoverzicht lunch week 38 - maandag

6. Pastasalade

Een lunch die er altijd wel in gaat bij de dames is een pastasalade. Met een beetje pasta (tegenwoordig zijn die in alle vormen en maten te krijgen) wat groenten en wat eiwitten zit je al snel goed. Deze lunch bestaat uit sla, avocado, tomaat, komkommer en gerookte kipfilet. Een handje nootjes met gedroogde cranberries en een paar pindakaasbolletjes erbij zorgen voor een lekkere en gevarieerde lunch.

weekoverzicht lunch week 37 - dinsdag

7. Ik leer lezen lunch

De afgelopen periode hebben we de kids thuis les gegeven. Superleuk natuurlijk, nu kan de juf op school weer verder met het leren van de letters en de woordjes aan de kids. Met een paar letterprikkers kom je een heel eind! Maak woorden of gebruik de letter(combinatie)s die de kids deze week op het programma hebben staan. De brillenprikkers in de tomaatjes passen natuurlijk perfect bij dit thema!

weekoverzicht lunch week 36 - donderdag

8. Bloemetjeslunch

Weet je wat ik wel zou willen zijn….een bloemetjesgor…uhm…lunch natuurlijk, haha. Met een uitsteker haal ik bloemen uit een boterham met jam. Doordat ik diverse bakvormen heb kan ik eigenlijk bij ieder thema of seizoen wel aansluiten als het gaat om gezonde baksels. Dit keer kies ik dus voor een bloemvorm. Ik maak een paar lekkere bananenmuffins. Door met een kleine uitsteker bloemetjes uit een komkommer te halen passen ook deze helemaal in het bloemetjesthema! Hier wordt toch iedereen vrolijk van!?

weekoverzicht lunch week 27 - donderdag

9. Super snijwerk

Met het leuk snijden van groenten en fruit, of ze op een leuke manier neerleggen kom je vaak al een heel eind. Zonder prikkers en uitstekers kun je dus ook prima een leuke lunch maken! De kiwi snijd ik in twee stukken door hem zigzaggend in te snijden. Als ik beide helften uit elkaar haal krijg ik twee mooie, ‘kiwibloemen’. De komkommer snijd ik in plakken die ik door de helft snijd. Door ze om en om neer te leggen krijg je een leuk effect! De wraps hebben een basis van wortel. Hierdoor zien ze er extra vrolijk uit en kom je sneller aan je dagelijkse hoeveelheid groenten. Win win dus!

weekoverzicht lunch week 20 donderdag

10. Regenbooglunch

Door een grote cirkel te snijden uit een boterham en deze dubbel te vouwen krijg je een soort regenboog van brood. Met je vingers kun je de randjes op elkaar drukken en een beetje plooien waardoor je een mooi effect krijgt: ook hier heb je niet perse een uitsteker nodig dus! De tomaatjes leuk ik op met een bentoring met een regenboog erbij. Nog wat blauwe bessen en het feestje is compleet!

Zo, nu heb je voor de komende weken in ieder geval weer wat inspiratie voor de lunchboxen! Zoek ook eens op Bento op de site om nog meer inspiratie op te doen!

Deel deze post via

Leave a Comment