Een heerlijke slankere proteïnerijke taart zelf maken

Soms heb je gewoon zin in taart… omdat je jarig bent, omdat je visite krijgt of gewoon…omdat je zin hebt in taart…haha. Als je veel aan het sporten bent of liever gezonder eet is het natuurlijk zonde om een heel stuk taart boordevol geraffineerde suikers en slagroom naar binnen te werken. Hierom heb ik een recept bedacht voor een heerlijke taart, zonder geraffineerde suikers en met een heerlijke proteïnerijke topping. Door al het fruit wat er op zit krijg je bovendien ook nog wat vitamines binnen. Lekker hoor!

gezonde slanke taart ingrediënten

Gezondere taartbodem

De taartbodem bestaat uit een mix van 85 gram Splenda Stevia, 3 eiwitten, 200 gram appelmoes zonder toegevoegde suikers, 215 bloem, 1 eetlepel vanille-extract, 1,5 zakje bakpoeder en 125 gram blauwe bessen. Ik begin met het mixen van de Stevia, appelmoes, suiker en het vanille-extract. Ik doe alles bij elkaar in een mixerkom en roer het rustig door elkaar. Hierna mix ik er rustig de eiwitten door. Omdat ik voor veel recepten alleen eiwitten nodig heb, en het eigeel niet, kies ik ervoor om een pakje eiwitten te kopen. Ik hoef dan geen eigeel weg te gooien. Bovendien is zo’n pakje uiteindelijk goedkoper dan voor een zelfde hoeveelheid eieren kopen en de dooiers weg te gooien. Terwijl ik aan het  mixen ben giet ik het eiwit er rustig doorheen. Als ik een luchtig geheel heb roer ik de bloem door het beslag. Dit mix ik nog even door tot er geen klontjes meer in zitten. Als laatste roer ik voorzichtig de blauwe bessen door het beslag.

gezonde slanke taart bakvorm

Ik bekleed een taartvorm met een doorsnede van 22 centimeter met bakpapier en giet hier het beslag in. De bakvorm zet ik in het midden van de oven die ik op 180 graden heb voorverwarmd. Na een half uur steek ik er even een satéprikker in om te kijken of het beslag al gaar is. Mocht het beslag nog een beetje nat zijn, laat je de taart er iets langer in staan. Als ik de taart uit de oven haal laat ik hem eerst even afkoelen. Deze tijd kan ik prima gebruiken om de topping voor de taart te maken.

gezonde slanke taart topping

Proteïnerijke taarttopping maken

De topping van de taart is gemakkelijk om te maken. Dit is een kwestie van, zoals ik het altijd noem, mik en mix: mik de ingrediënten bij elkaar in een kom en mix ze door elkaar. Ik gebruik 170 gram Griekse yoghurt met 0% vet, 25 gram proteïnepoeder met vanillesmaak en 115 gram magere roomkaas om de topping te maken. Even mixen tot het een luchtig geheel is en de toppig is gereed.

gezonde slanke taart vulling

De taart, die inmiddels is afgekoeld, snijd ik met een taartzaag in twee helften. De bovenkant leg ik even aan de kant. De onderkant besmeer ik met de vetvrije Griekse yoghurt. Ik snijd wat aardbeien in plakjes en leg deze op de bodem. Vervolgens smeer ik hier weer wat Griekse yoghurt overheen waarna ik de bovenste helft er bovenop leg. Ik schenk de proteïnerijke vanilletopping over de taart heen en verspreid deze met behulp van een spatel netjes over de gehele taart.

Ten slotte bekleed ik de taart met heerlijk rood fruit. Natuurlijk kun je de aardbeien van de vulling en het rode fruit en de blauwe bessen voor de topping vervangen door ander fruit wat jou lekker lijkt.

Met een klein puntje van deze taart kun je heerlijk genieten, zonder schuldgevoel! Is het geen plaatje?

gezonde slanke proteïnerijke taart

Deel deze post via

Leave a Comment