weekoverzicht week 29 - vakantieplog

Weekoverzicht week 29

Het is weer zondag, dat betekent dat het weer tijd is voor een nieuw weekoverzicht. Het overzicht zoals ik het deze vakantie deel blijkt geen blog, maar een plog te zijn… Een fotoblog, en aangezien foto op zijn Engels photo is verklaart dat gelijk de p van plog. De foto’s horen hierbij zoveel mogelijk onbewerkt te zijn… Anyway…voor mij blijft het gewoon een weekoverzicht met foto’s, die moeilijke begrippen hoeven van mij allemaal niet zo, haha.

Maandag

Kermis veldhoven

Een groot voordeel van de zomer vind ik toch wel de vele kermissen die er overal plaatsvinden. Vorige week hebben we een rondje gelopen over de kermis van Best, deze week nemen we met de kids een kijkje op de kermis in Veldhoven. Beduidend kleiner dan die in Best, dat neemt niet weg dat er leuke attracties staan. De kids willen graag in de octopus. Dan offer ik me wel op hoor. Zwieren, zwaaien, rondjes draaien…heerlijk! Erna smullen we natuurlijk van een heerlijke oliebol waarna we weer vrolijk huiswaarts keren.

homemade bapao

Thuis aangekomen gaat vriendlief de keuken in. Hij tovert heerlijke broodjes bapao op tafel als appetizer….genieten hoor! Homemade smaken ze een stuk lekkerder dan uit de winkel, ik houd ervan! Vervolgens duikt hij de keuken in om heerlijke gadogado te maken. Heerlijk, al die groenten!

gadogado

Dinsdag

monkeyplatter to go

Vandaag gaan we even lekker cultureel doen. In het Joe Mann openluchttheater in Best is elke dinsdag van de zomervakantie een leuke theatervoorstelling te zien. Voor €3,50 per persoon kun je genieten van een voorstelling die op kinderen gericht is. Superleuk om de kids wat cultuur bij te brengen. Bij zo’n voorstelling hoort natuurlijk een hapje eten. Ik maak voor de dames een trommeltje met wat groenten, fruit, rozijnen, brood en een lekkere Nutella koek. Een paar worstjes maken de trommel compleet. De drink-in-the-box vul ik met een beetje ranja. Ideaal om deze mee te nemen op een dagje uit. Een refill is zo gedaan!

Openlucht theater Joe Mann - Peter Faber

De voorstelling is een vertelling van de fabel van de krekel en de mier. Een leuk en leerzaam verhaal waar de kids ademloos naar geluisterd hebben. Superleuk gedaan! Een leuke en interactieve voorstelling.

ambacht best

Hierna willen de meiden nog even een ‘matrasje’ doen. Gezellig samen op het terras met wat stokbrood met kruidenboter, wat fris voor de meiden en een heerlijke verfrissende IPA 0.0. Lekker hoor!

karpendonkse hoeve

Dan is het tijd om de meiden naar opa en oma te blijven. Vriendlief en ik gaan samen uit eten. Datenight! We kiezen dit keer voor een etentje bij de Karpendonkse Hoeve. Heerlijk eten daar, met een prachtig uitzicht over een mooi park. Echt een aanrader!

Woensdag

vierdaagse

Mijn tante loopt de Nijmeegse vierdaagse mee. Een topprestatie natuurlijk! Hier ga ik dan ook even een kijkje nemen met mijn nichtje. We bekijken de route en weten verschillende punten te vinden waar we mijn tante en haar vriendin vol goede moed voorbij zien komen  lopen. Doorzetter hoor, ze lijkt er niks mee geleden te hebben! Na aankomst bij de finish lopen wij nog even de stad in. Even een paar bitterballen snacken!

bitterballen

Donderdag

Er staat een leuke verrassing voor de kids op de planning. We gaan gezellig met zijn vieren een dagje naar Burgers Zoo in Arnhem. Een superleuke dierentuin waar diverse natuurgebieden zijn nagemaakt. Zo loop je via de mangrove de bush in om vervolgens onder water de oceaan te gaan bekijken. Een echte haai bij een scheepswrak maakt het wel spannend hoor! De kids spelen nog wat in een van de vele speeltuinen die deze mooie dierentuin rijk is. Dan is het tijd om naar huis te gaan: we hebben ons hier een hele dag prima vermaakt!

burgers zoo oceaan

Eenmaal thuis staat er iets bijzonders op het menu: koekiemonsterpannenkoeken! Hoe lekker is dat. Even serieus…pannenkoeken met mini-stroopwafels erin gebakken zijn echt een aanrader hoor. Te lekker gewoon!

koekiemonster pannenkoek

Die ziet er toch uit om op te eten!? Hij smaakte me prima!

Vrijdag

relaxdagje

Vandaag staat er een relaxdagje op de planning. Even lekker een dagje niets! We beginnen met een maskertje. Even lekker liggen, relaxmuziekje aan en een maskertje op. Ik kies voor een alpacamasker. Nou ja, dat was de enige die overbleef nadat de meiden hun masker kozen ;-)… Een beetje een zuinig lachje, zo lijkt het hè? Het is wel degelijk genieten met zo’n masker, door de opening voor de mond zie je echter maar een klein stukje van mijn mond waardoor het net lijkt of ik niet zo vrolijk kijk, haha. Na de maskertjes volgen nog een paar rondjes jacuzzi…lekker hoor! Even luieren in de zon en dan is de dag alweer bijna voorbij. De eerste week waarin de meiden bij ons zijn in de vakantie sluiten we af met een bezoekje aan restaurant de Gouden Bogen… Terwijl de dames genieten van een Happy Meal snacken wij een hamburger en wat frietjes weg. Hoe was jouw week?

mcdonalds

 

Deel deze post via

Leave a Comment