Weekoverzicht uitjes week 28

Weekoverzicht week 28

Een weekoverzicht van de lunches zit er niet in, aangezien het vakantie is en ik dus geen lunches mee naar school geef deze week. Het lijkt me leuk om eens een weekoverzicht te delen van wat ik allemaal doe in een week. Iedere dag een paar foto’s maken zodat ik met jullie kan delen wat ik in een week zo’n beetje doe. Nou ja, ik bedacht me dat pas heel laat deze week en heb niet van alles foto’s gemaakt: de komende week zal ik dit iets bewuster doen zodat ik jullie mee kan nemen gedurende de week. Lees je mee?

weekoverzicht week 28 - madurodam

Maandag

Sinds ongeveer een jaar woont mijn zus in China. De afgelopen weken was ze even in Nederland om een bezoekje te brengen aan familie en vrienden. Vandaag hebben we een zussendagje, haha. Gezellig samen er op uit. En zuslief past zich snel aan de Chinezen aan: we gaan echt de toerist uithangen! Met de trein gaan we naar Madurodam toe. Na een rit van 2 uur, die voorbij was voor we er erg in hadden, stappen we uit op het tramstation bij Madurodam. Wij pakken direct onze telefoon erbij om te kijken waar we naartoe moeten: blijkt dat we recht tegenover de ingang staan…oops! Superleuk om eens rond te lopen in een klein Nederland!

weekoverzicht week 28 - kaasplankje gouda

Als we dan toch toerist in eigen land zijn gaan we ook even lekker echte Goudse kaas eten in Gouda. Een heerlijk kaasplankje met Goudse Kaasbitterballen zorgen voor een prima tussendoortje. Wij kunnen weer door naar Utrecht. Even een kijkje nemen in het nieuwe appartement van de vriendin van ons broertje. Hierna gaan we tapas eten in het centrum van Utrecht waarna we moe maar voldaan de trein naar Best weer pakken.

Dinsdag

Pfff…ik merk dat een dagje treinen me niet in de koude kleren is gaan zitten. Ik heb geen zin om ook maar iets te doen vandaag, haha. Nou ja, vanochtend dan. Ik ruim op mijn gemakje een beetje op thuis en doe wat boodschappen waarna ik naar het werk fiets. Hoewel ik nu vakantie heb draai ik eigenlijk iedere vakantie wel een paar dagen mee bij het pannenkoekenhuis. Een jaar of 15 geleden ben ik hier ooit begonnen als vakantiebaantje en nu spring ik in de vakantie af en toe bij. Blijft heel leuk om te doen, lekker in de horeca. Daar ligt mijn hart toch ook wel hoor!

weekoverzicht week 28 - pannenkoekenhuis

Enneh…is het geen plaatje? ‘We’ hebben nu een pannenkoek met een knuffelbeer op de kaart staan. Om hier iets meer publiciteit aan te geven maak ik een foto zodat er tafelkaartjes gemaakt kunnen worden. Te cute toch?

‘s Avonds gaan vriendlief en ik nog even naar de kermis toe. Nou ja, een rondje lopen en dan eindigen we op het terras, haha.

Woensdag

weekoverzicht week 28 - pedicure

De woensdag begin ik heel relaxed: bij de pedicure. Ik kan echt genieten van die verwenmomentjes voor mezelf. Nog even twijfel ik over de kleur nagellak. Gellak blijft lekker lang zitten, en in de zomer zie je met open schoenen ook goed welke kleur er op je nagels zit. Belangrijk dat het bij mijn kleding past dus, haha. Ik kies voor een fluorescerend oranje kleur: die valt in ieder geval op…

weekoverzicht week 28 - bakker bart

Erna lunch ik nog even bij Bakker Bart. Een Bartje met filet americain en een lekker sapje. Hierna fiets ik door naar het pannenkoekenhuis om nog even een paar uur bij te springen.

Donderdag

De donderdag begint met een moetje: even flink poetsen thuis. De afgelopen weken waren druk op het werk en ook deze week heb ik redelijk volgepland zitten waardoor een grote schoonmaak er niet echt van is gekomen. Hoog tijd dus!

weekoverzicht week 28 - jip en janneke kraamcadeau

Hierna duik ik even de stad in. Vanmiddag ga ik met een paar oud studiegenootjes op kraamvisite bij een ander oud studiegenootje. Zij heeft een tweeling gekregen: twee meiden die natuurlijk verwend moeten worden! Aangezien ik bij de HEMA doorgaans goed slaag voor kraamcadeaus duik ik daar het eerste naar binnen. Ik ga voor een Jip & Janneke pakketje met een leuke gehaakte bijtring erbij. Wel allebei een ander pakketje natuurlijk… En zoals het een echte foodie betaamt: met een kinderbestekje erbij! Hier hebben ze geen twee verschillende van (in de Jip & Janneke serie) waardoor deze wel hetzelfde zijn. En als ik dan toch bij de HEMA ben geniet ik gelijk van een broodje worst…mmm.

weekoverzicht week 28 - broodje hemaworst
Na een gezellige middag bijbuurten en babyknuffelen is het tijd om weer naar huis te gaan. Op naar het volgende etentje.

weekoverzicht week 28 - tapas grillcafe de buffel

Ik ga gezellig met ons mam naar Grillcafé de Buffel in Best. We bestellen een plankje tapas en smullen hier heerlijk van. Twee keer tapas in de week inderdaad, wel superlekker. Bovendien weer compleet anders dan afgelopen maandag!

Vrijdag

weekoverzicht week 28 - sambal maken

Vandaag echt even een relaxdagje. Ik werk wat blogs bij en aangezien het regent trek ik er niet echt op uit. Ik pluk wel even een aantal pepertjes uit de peperplant buiten. Ik ga namelijk sambal maken. Dit duurt wel eventjes (ooit met een vijzel 20 pepertjes fijngemaakt!?) maar is een leuk en rustgevend werkje, haha. Gezien de vele reacties die ik op mijn instastories kreeg komt het recept snel online.

weekoverzicht week 28 - vers brood

Hierna ga ik even rustig boodschappen doen. We eten mosselen vanavond, heerlijk! De eerste keer dit jaar weer. Ja, ik weet het, eigenlijk kan dat pas als de R in de maand zit. Ik vind ze zo lekker zomers smaken dat ik ze het liefst ook in de zomervakantie eet. Vriendlief heeft een recept gevonden waarbij hij mosselen op de barbecue bereidt. Ideaal: scheelt mij een avondje koken, haha. Bij thuiskomst staat hij heerlijk te bakken in de keuken: een vers wit brood voor bij de mosselen…ik houd ervan!

weekoverzicht week 28 - mosselen barbecue

Na het eten duik ik nog even met de e-reader op de bank: Huidpijn van Saskia Noort is echt een aanrader!

Voor nu was dit het weekoverzicht even. Volgende week zal ik iets bewuster foto’s maken, zodat er iets meer beeldmateriaal is. Net wat leuker om te bekijken denk ik… dan buurt ik zelf wat minder, haha. Vind jij het leuk om gedurende de vakantieperiode zo’n weekoverzicht te lezen? Of zie je liever iets anders? Ik hoor het graag!

Deel deze post via

Leave a Comment