Koken op de camping 5 tips

Koken op de camping

De vakantie is hier in het warme zuiden al begonnen, en ook de rest van Nederland volgt snel! De caravans worden uit de stalling gehaald, de barbecues en Skottelbraais (is dat Nederlands? Geen idee….) worden van hun stof ontdaan. Veel Nederlanders gaan in hun vakantie lekker kamperen en koken dan vanaf de barbecue of een éénpits gasstel. Maar ja, wat kook je dan? Koken op de camping, je hebt er natuurlijk geen zin in om dan uren in de buitenkeuken te staan en te klungelen met het warm houden van diverse pannen. Ik heb voor jou 5 tips van collegabloggers voor het koken op de camping.

Koken op de camping tip - boerenomelet

1. Boerenomelet

Hoe gemakkelijk kan het zijn? Als je op de camping gaat koken verwacht niemand dat er een heel fancy gerecht op tafel verschijnt. Gemakkelijk en snel zijn wel vaak voorwaarden voor een echte camping dish. Een gerecht wat het altijd goed doet is de boerenomelet. Je kunt hiervoor namelijk jouw favoriete groenten gebruiken! Of de favoriete groenten van je reisgezelschap natuurlijk, daar scoor je geheid punten mee. Wie weet hoef jij dan de afwas niet te doen, haha. Al zal die niet zoveel tijd kosten omdat je maar één pan gebruikt, dus zo erg is het niet!

Benieuwd naar dit recept? Klik dan op deze link om het te lezen.

koken op de camping - salade met halloumi

2. Salade met halloumi

Een gerecht wat het altijd goed doet, helemaal als het lekker warm is, dat is natuurlijk de salade! Ook hier kun je naar hartenlust mee variëren. Jouw favoriete ingrediënten vormen de basis voor een lekkere salade. Wil je graag iets nieuws proberen? Denk dan eens aan deze salade met halloumi. Halloumi is een kaas die je gemakkelijk kunt bakken. Hij smelt niet en valt niet uit elkaar. Als je deze kaas eet piept hij een beetje tussen je tanden. Dat is de reden waarom ik hem altijd piepkaas noem als ik weer eens niet op de naam van deze kaas kan komen. Met een brood erbij, of een heerlijke verse baguette van de Franse bakker op de hoek, is dit een volwaardige maaltijd. Lekker hoor! Klik hier om het recept van deze heerlijke salade te lezen.

koken op de camping - gevulde portobello

3. Gevulde portobello van de barbecue

De barbecue zal waarschijnlijk weer diverse keren van stal worden gehaald deze zomer. Nou ja, voor ons hoeft het daar geen zomer voor te zijn: hier wordt het hele jaar door gebruik gemaakt van de barbecue. Ik houd ervan! Van het eten van de barbecue dan, vriendlief is van het barbecuen zelf. Stiekem haal ik ingrediënten voor een heerlijke barbecue als ik geen zin heb om te koken, niet verder vertellen hè ;-). Als je op de camping de barbecue aanzet, denk dan eens aan deze gevulde protobello’s. Een soort grote champignons die zich er prima voor lenen om ze te laten vullen. Drink er een heerlijke La Chouffe Soleil bij om het zomerse gevoel compleet te maken. Lees hier het recept.

Koken op de camping - broodje biefstuk

4. Broodje biefstuk

Iets wat ik me nog goed herinner van vroeger, toen ik met mijn ouders ging kamperen, zijn de bezoekjes aan de bakker. We gingen vaak kamperen in Frankrijk, dus overal was wel een heuse boulangerie te vinden. Hoe tof vond ik het om op zijn Frans een stokbrood en een paar croissantjes (en vooruit een pain au raisin omdat het zo lekker is) te bestellen? Sowieso heeft vrijwel iedere camping een winkeltje waar ‘s ochtends vers (af)gebakken broodjes worden verkocht. De geur alleen al, heerlijk! Reden temeer om dit gerecht eens op het menu te zetten. Een broodje biefstuk: je kunt het gewoon met je handen eten, dus het scheelt weer bestek afwassen…hoppaaaa! Twee vliegen in een klap. Lees hier hoe je dit lekkere recept zelf op de camping kunt maken.

koken op de camping - cake uit de koekenpan

5. Cake uit de koekenpan

Je kunt altijd wel een goede reden verzinnen om iets te vieren toch? Je bent goed op de camping aangekomen, de tent is zonder ruzie opgezet, je hebt een leuk koffietentje gevonden, je wint de hoofdprijs bij de campingbingo of je wordt een avond niet gestoken door de muggen…allemaal hele goede redenen om een klein feestje te vieren. En ja, bij feest hoort taart… Om nou een oven mee te nemen naar de camping is niet altijd even handig. Hierom deel ik dan ook graag dit recept voor cake uit de koekenpan met jullie. Hoe fijn is dat? Gewoon lekker zelf aan de bak op de camping. Ik weet zeker dat de buren spontaan op de koffie komen! Kijk hier hoe je dit recept maakt.

Met de hierboven genoemde gerechten kun je in ieder geval een paar dagen vooruit! Gewoon wat stukjes vlees op de barbecue doen het natuurlijk ook altijd goed. En ben je echt even inspiratieloos (of heb je gewoon geen zin om te koken) kun je natuurlijk even naar de snackbar op de camping gaan. Of heerlijk uit eten in een van de romantische restaurantjes in dat pitoreske dorpje even verderop. Ga jij dit jaar kamperen? En maak je dan een van bovenstaande gerechten klaar? Laat het me weten door me te taggen met @food_frobel_fun. Ik vind het leuk om te zien wat jullie met mijn blogs doen!

Deel deze post via

2 thoughts on “Koken op de camping

Leave a Comment