Weekoverzicht lunch week 8

Terwijl het noorden van Nederland al vakantie viert, kijken wij nog een weekje langer uit naar deze vrije dagen. Maar wel vrije dagen met een extraatje: wij mogen namelijk ook nog eens carnaval gaan vieren! Vijf dagen lekker verkleden en gek doen. Maar eerst nog even een weekoverzicht van de lunches van afgelopen week natuurlijk.

Maandag

Vandaag neem ik eierwraps mee naar het werk. Gewoon heel gemakkelijk een ei met wat eiwitten loskloppen, even bakken en de wraps zijn klaar. Dan smeer ik er een beetje Hüttenkäse op. Dit beleg ik met een paar plakjes gerookte zalm. Heerlijk! Als snacks neem ik wat Hüttenkäse met kaneel en een paar rijstwafels mee.

Dinsdag

Aangezien het bijna carnaval is gaat er natuurlijk ook een carnavals lunchbox mee naar school toe. Met een uitsteker haal ik een carnavalsmasker uit een boterham. Ik houd nog een stuk brood over, dit steek ik uit met een uitsteker in de vorm van een narrenmuts. Een krentenbol wordt een heus poppetje door hem een neus, ogen, een pet en armen te geven. De worstjes krijgen een bentoring met een clowntje als gezelschap. In de tomaatjes zit een prikker met een clowntje erop. Wat knapperbolletjes maken deze lunchbox compleet!

Woensdag

Vandaag gaat er een salade mee naar het werk. Gevuld met tomaat, paprika, komkommer, pecannoten en ei. Lekker hoor! Als tienuurtje snack ik een paar stukjes ananas weg. Even wat extra vitaminen naar binnen werken nog, haha. De avocado snack ik om vier uur. Ik laat de pit erin zitten, omdat de avocado hierdoor een stuk minder bruin wordt. Een beetje citroensap doet echter ook wonderen. Avocado zit bomvol gezonde vetten: zo kan ik nog wel door tot vanavond!

Donderdag

De lente kriebelt toch al wel een beetje hoor! De zon laat zich wat vaker zien, dus dan kriebelt het ook in de lunch. Een boterham in de vorm van een vlinder is dan natuurlijk wel op zijn plaats. Een paar kleine bloemetjes steek ik uit de rest van de boterham. De reepjes paprika worden opgegeten door insecten en wormen! Als er nog  maar genoeg over is als het lunchtijd is…. De la vache qui rit cheesedippers vinden de kids hier altijd super lekker. Die geef ik dan ook geregeld als extraatje mee naar school toe: even lekker genieten, omdat het bijna vakantie is…haha.

Vrijdag

Vandaag een redelijk saaie, en voedzame lunch voor mij. Veel kipfilet: dat is echt een van mijn lievelings qua broodbeleg! Een boterham met kipfilet is de lunch vandaag. Als eerste snack eet ik wat crackertjes met Hüttenkäse. Deze doe ik in het kleine bakje, anders zit de hele lunchbox onder…haha. Om vier uur snack ik nog een gekookt eitje en een paar plakken kipfilet. En dan is het alweer vakantie! Heerlijk een paar dagen carnaval vieren, leuke dingen doen en verder een beetje oprommelen thuis.

Heb jij de komende week vakantie of zit jouw vakantie er alweer op? Hoe dan ook: een hele fijne week! Hoewel het wat regenachtig is, komt de lente toch al een stuk dichterbij…nog maar eventjes!

Deel deze post via

Leave a Comment