bentobox bento lunch week 5

Weekoverzicht lunch week 5

Deze week gingen er weer een aantal lekkere en gezonde lunches mee naar school en het werk. Superleuk om ‘s avonds even in de keuken te staan en ‘s middags te horen dat de kids genoten hebben van hun lunches, haha. Echt een heerlijke hobby om te hebben! Nu heb ik deze week van De Leukste Lunch weer een aantal nieuwe prikkers en uitstekers binnen gekregen, dus er komen de komende tijd weer andere leuke lunches aan…lees je mee?

Maandag

Deze week begin ik met een lekkere lunch en een heerlijke smoothie. Met wat fruit, proteïnepoeder en magere melk maak ik in no time een heerlijke, healthy smoothie. Een volkorenbroodje beleg ik met gebakken eiwit met lijnzaad: vult goed en smaakt heerlijk! Een cheesestring doet dienst als tweede tussendoortje.

Dinsdag

Als het de hele week zo’n druilerig weer is, dan krijg ik alleen maar meer zin in de lente! Heerlijk de eerste zonnestralen op mijn huid: ik kan niet wachten! Daarom gaat er dan ook een lentelunch mee naar school toe. In een bruin broodje steek ik een bentoring met een konijntje erop. In de blauwe bessen gaan een paar bentoringen met vlinders, kijk maar uit dat ze niet wegvliegen! De plakjes komkommer zijn in bloemetjes gesneden. Nou ja, gesneden: hier gebruik ik gewoon een uitsteker voor natuurlijk, haha.

Woensdag

Vandaag gaat er voor de eerste pauze een chocoladesmoothie mee naar het werk toe: chocolade is immers altijd een goed idee, haha. Als lunch neem ik een salade mee. Met onder andere spinazie, mineola, ui en aardbei is dit een heerlijk verfrissend middagmaal! Als vieruurtje snack ik wat appeltjes met kaneel. Deze dip ik in de pindakaas, lekker heur!

Donderdag

Is dit geen superschattige lunch? Zo in de aanloop naar Valentijn ben ik al helemaal in hartjessferen! Een broodje wordt opgeleukt met een bentoring met een hartje erop. Door een klein puntje uit een aardbei te snijden worden de aardbeien gezonde hartjes. Hetzelfde doe ik bij de komkommers: zo wordt de hele trommel met liefde gevuld, prachtig toch?

Vrijdag

Ik lunch vandaag met een paar sneden roggebrood die ik beleg met fetakaas en gerookte kalkoenfilet. Op het werk doe ik die even in het tosti-ijzer en dan heb ik een heerlijke lunch! In de eerste pauze snoep ik een pakje crackertjes weg. Die blijf ik toch wel erg lekker vinden! Bovendien zijn ze er tegenwoordig in zoveel verschillende smaken te verkrijgen dat er voor iedereen wel een lekkere smaak tussen zit! Als vieruurtje snack ik vandaag wat kaasjes. Een Babybel kaasje en een paar puntjes koeienkaas zorgen voor een beetje extra zuivel en een vol gevoel tot aan het avondeten: ik kan wel weer even vooruit zo!

De komende week ga ik mijn nieuwe prikkers en uitstekers maar eens uitproberen. Heerlijk om weer even met nieuwe materialen te werken. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik er inmiddels best wel wat heb, haha. Een kast vol uitstekers en prikkers. Maar goed, dan heb ik in ieder geval inspiratie genoeg de komende tijd…;-)

Deel deze post via

Leave a Comment