diner disney stijl

Dineren in Disney stijl

Disney, wie is er nu niet groot mee geworden? Nou ja, groot ben ik er overigens ook niet mee geworden, ik ben er wel mee opgegroeid. Heerlijk huilen bij Bambi en De Leeuwenkoning, lachen met Balou de beer en natuurlijk meezingen met alle Disney-klassiekers. Heerlijk vind ik dat. Mijn omgeving vindt overigens dat laatste iets minder, haha. Het meeblèren wordt niet door iedereen evenveel gewaardeerd. Afgelopen kerst hebben vriendlief en zijn kids voor me gekookt. Superleuk natuurlijk! Wat het nog extra leuk maakte was dat het een diner met een thema was. Een thema helemaal naar mijn hart: Disney! Hoe cool is dat…? Ik neem je graag aan de hand van een aantal foto’s mee terug naar het diner. Wie weet doe jij nog wat inspiratie op voor een heus Disney diner bij jou thuis!

Disney diner alladin

Alladin

Wil je een leuk gerecht in met een Alladin thema serveren, dan denk je natuurlijk aan vliegende tapijtjes. Van pizzadeeg zijn deze gemakkelijk te maken. Om er een oosters tintje aan te geven zijn de tapijten belegd met hummus, plakken verse vijg met een randje van rozijnen er omheen. Om een echt tapijt te maken rol je de buitenkanten een stukje naar binnen toe. Een kwartiertje in de oven op 180 graden en je hebt prachtige tapijtjes die zo je mond in vliegen.

Disney diner sneeuwwitje

Sneeuwwitje

Als je aan Sneeuwwitje denkt, dan denk je natuurlijk aan de giftige appel. Door een appel in te prikken en in een bakje water met groene kleurstof te leggen kleurt de appel zelf ook gifgroen. Prik er wat kruidnagel in, en de appel krijgt een bijzondere, en heerlijke smaak! Een geluk dit keer: deze appel is niet giftig! Wel een heel lekker tussendoortje tijdens een dinertje.

Disney diner donald duck

Donald Duck

Een klein grapje moet kunnen toch? Ik vind eend, als het goed bereid is, erg lekker om te eten. Met een heerlijke sinaasappelsaus erbij is het een feestje in de mond. En ja, met Disney in je achterhoofd kan dit alleen maar Donald Duck zijn toch? Hihi…

Disney diner mulan

Mulan

Deze Aziatische gevechtssporter is helemaal weg van broodjes babao. Superleuk dus, om deze te serveren tijdens een diner in Disney-stijl. Een klein broodje per persoon zorgt er ook voor dat je niet meteen helemaal vol zit, lekker is het zeker! Leuk ook om ze met stokjes te serveren: eens kijken hoe iedereen het er vanaf brengt om hiermee de broodjes te eten…

Disney diner ariel

De kleine zeemeermin

Met haar mooie rode haren is ze een inspiratiebron voor deze pasta. Voeg een beetje rode kleurstof of bietensap aan het kookwater van de spaghetti toe en de pasta zal de kleur van de haren van Ariel aannemen. Met een beetje zeekraal erbij lijkt het al alsof je diep in de zee bent. Een heerlijke huisgerookte zalm erbij maakt dit visgerecht in Ariël-stijl helemaal af.

Frozen

Als een soort pre-dessert is het leuk om een zakje te serveren met daarin onder andere wat pretzels, snoepoogjes en marshmallows. De kids kunnen er zelf een sneeuwpop van maken. Zullen wij een sneeuwpop maken wordt zo wel heel letterlijk genomen. Superleuk om de resultaten te zien! Iedereen maakt er weer een eigen variant van.

Disney diner dumbo

Dumbo

Deze vrolijke olifant werkt natuurlijk voor een circus. Een superleuk thema om een dessert voor de kids mee te maken. Dit nagerecht is gemakkelijk om te maken, en een feestje om te eten! Snijd een banaan in de lengte doormidden en leg beide helften op een bord. Vervolgens spuit je er wat slagroom over. Besprenkel het geheel met wat mini chocoladedragees in vrolijke kleurtjes en je hebt een circus op je bord! Gegarandeerd een succes bij de kinderen!

Disney diner frozen 2

Frozen II

Tja, aangezien we Frozen al gehad hebben zullen we dit hartige dessert maar in een Frozen II-jasje gooien. Een diner is voor mij pas echt compleet als het eindigt met een heerlijk kaasplankje. Nou, noem dit maar gerust een kaasplank overigens. Als basis dienen drie ronde kaasjes in verschillende groottes. Een paar pretzels als armen en rozijnen om Olaf ook een gezicht en wat knopen te even. Er omheen wat lekkere snacks, rozijnen en noten  zodat je de hele avond kunt blijven snacken. Ik houd ervan!

Ga jij ook een Disney-diner maken? Stuur me een foto van het resultaat, ik ben benieuwd!

 

Deel deze post via

Leave a Comment