Weekoverzicht lunch week 41 - woensdag

Weekoverzicht lunch week 41

Een nieuwe week, dus nieuwe lunches! Ook deze week neem ik iedere dag een lekkere lunch mee naar mijn werk. Daarnaast maak ik ook weer een paar leuke lunches voor de meiden. Lees je mee?

Weekoverzicht lunch week 41 - maandag

Maandag

Als het oktober is beginnen bij mij direct de Halloween-kriebels te komen. Ik vind het een heerlijk feest. Verkleden vind ik geweldig. Iedere gelegenheid om een leuke outfit van de zolder te trekken grijp ik dan ook met beide handen aan. Ik begin niet te uitbundig qua lunch. Ik besmeer een boterham met pindakaas en steek er een vleermuis uit. Gelukkig fladdert hij niet weg! Uit een paar plakken komkommer steek ik spookjes met een koekjesuitsteker. Door het reliëf wat daarin zit krijg je een leuk effect! Witte druiven doen het goed door hun groene kleur. Met een groene vingerprikker erin worden het gelijk al engere druiven… Als ik dit nog maar op durf te eten, haha.

Weekoverzicht lunch week 41 - dinsdag

Dinsdag

Het nieuwe kookboek van Chickslovefood is binnen! Hier ga ik gelijk een recept uit maken. Ik kies voor de viscurry. Een recept wat in 20 minuten te maken is, dat zijn namelijk alle gerechten uit dit boek. Het zal wel aan mijn organisatieskills liggen: de 20 minuten haal ik niet… In 25 minuten staat dit gerecht bij ons op tafel. Het smaakt heerlijk, het is alleen veel te veel voor ons samen! Daar heb ik dan weer geluk mee: de leftovers gaan mee in de yumbox. Ik maak de lunch af met een minibolletje wat ik in tweeën snijd. Een handje walnoten en een paar frambozen maken het geheel compleet.

Weekoverzicht lunch week 41 - woensdag

Woensdag

Vandaag ga ik voor een easypeasy lunch. Ik heb een paar weken terug deze lekkere mac-‘n-cheese muffins gemaakt. Deze kunnen prima worden ingevroren. Hierdoor hoef ik vandaag de muffins alleen maar uit de diepvries te halen en te laten ontdooien: een kind kan de was doen! Een Raw Bar doet het altijd goed als tussendoortje. Mandarijnen kopen vind ik altijd een gok begin oktober. Of ze smaken al heerlijk, of ze zijn hartstikke zuur. Gelukkig valt het deze keer goed uit: de mandarijnen zijn heerlijk zoet! Ik pel ze thuis vast: dat scheelt weer tijd in de pauze. Een paar snoeptomaatjes en een mini-kaasje maken de box compleet.

Weekoverzicht lunch week 41 - donderdag

Donderdag

Pastasalade vind ik altijd zo lekker om mee te nemen! Een keer wat anders dan brood en bijna net zo snel gemaakt. Bovendien is dit een ideale manier om de restjes uit de koelkast op te maken. Ik kook wat pasta en laat het afkoelen. Erna snijd ik er wat tomaatjes, mini mozzarella en zwarte olijf doorheen. Tot slot roer ik er een beetje groene pesto door om het af te maken. Heel gemakkelijk en superlekker. Een keer wat anders dan een boterham mee naar mijn werk! De mandarijn was zo goed bevallen dat ik er vandaag nog een meeneem. De rode druiven zijn ook heerlijk zoet, dus die stop ik er ook een paar in. Een bakje cheesedippers past niet in deze Yumbox. Hierom kies ik ervoor om de kaas in het treatvakje te stoppen en de sticks los in de lunchtrommel te doen. Zo kan ik toch heerlijk dippen in de pauze!

Weekoverzicht lunch week 41 - vrijdag

Vrijdag

De oudste wil graag een prinsessenlunch mee naar school nemen. U vraagt, wij draaien! Ik besmeer een boterham met hazelnootpasta en gebruik de LunchPunch om er een prinses uit te steken. Het leuke van de LunchPunch vind ik dat er een reliëf in zit waardoor de prinses ook gelijk een gezicht heeft. Een prikker doet dienst als toverstaf. Voor het kroontje gebruik ik een kroontjes-bentoring. Eenzelfde ring in het paars gebruik ik om een snackkomkommer om te toveren tot prinses. Met hartjesogen die ik maak door een oogjesprikker in de komkommer te steken wordt het een verliefde prinses. In de druiven steek ik een prikker van een glazen muiltje en een kroontje. Als dit geen prinsessenlunch is weet ik het ook niet meer!

 

Volgende week zitten we nog dichter bij Halloween, dus dan kan ik nog meer los in de lunchbox. Ik heb er nu al zin in!

 

Deel deze post via

Leave a Comment