Weekoverzicht bento lunch week 39

Weekoverzicht lunch week 39

Het is dan toch zover: het is herfst. Niet alleen op papier, ook qua weer heeft de herfst zich inmiddels echt aangediend. Regen, regen en nog eens regen. Ach, zo heb ik weer meer tijd om te fröbelen en leuke lunches te maken!

Weekoverzicht lunch week 39 - maandag

Maandag

Vandaag gaat er flatbread mee naar het werk. Ik heb het nog nooit gehad, dus de moeite waard om eens te proberen denk ik zo! Ik vul ze met diverse salades van Johma. Ik kies voor de pikante kipsalade, de kaas pestosalade en uiteraard de gevulde eitjessalade. Een beetje rucola erbij maakt het helemaal een feest om te eten. Conclusie: het flatbread is erg lekker, de salades zijn niet zo mijn ding. Ik ben blijkbaar toch meer van het zelf maken van de salades dan deze kant en klaar kopen…. Ach, vriendlief vindt ze gelukkig wel lekker dus ze komen wel op! Een paar snackkomkommers, druiven en goudbessen gaan mee als tussendoortje. Lekker hoor!

Weekoverzicht lunch week 39 - dinsdag

Dinsdag

Pastasalade als lunch blijft een goed idee! Een beetje pasta koken, de groentenla leegmaken en eventueel een dressing, wat vlees en wat croutons erbij en je hebt een heerlijke lunch. Ik heb niet iedere dag zin in brood en dan is dit een prima uitkomst! Een paar kipspiesjes vind ik ook altijd erg lekker. Een klein verwennerijtje in de lunch is dit keer wat bananenbrood met chocoladechips. Genieten hoor!

Weekoverzicht lunch week 39 - woensdag

Woensdag

Sushi doet het altijd goed in de lunchbox. Vorige week gaf ik al sushi mee als lunch. Deze week maak ik sushi van brood. Dit doe ik heel gemakkelijk door de korsten van het brood af te snijden en het brood met een deegroller even wat platter te maken. Vervolgens besmeer ik het met (in dit geval) pindakaas of pasta. Hierna rol ik het brood strak op en snijd het in kleinere stukken. Toch een soort sushi, maar niet de ‘romslomp’ van het sushi maken thuis…haha. Wat koeienkaasjes en een paar plakken komkommer maken ook deze lunch tot een waar feestje.

Weekoverzicht bento lunch week 39 - donderdag

Donderdag

Vandaag gaat er weer flatbread mee naar het werk toe. Dit keer belegd met kaas. Op het werk staat namelijk een tosti-ijzer. Zo tover ik gemakkelijk en snel een overheerlijke tosti op tafel. Hoe fijn is dat? Als het buiten wat kouder wordt krijg ik ook steeds meer zin in warm eten…een tosti als lunch is dan ideaal! Ook neem ik wat cotton candy druiven mee: superzoet! Om eerlijk te zijn voor mij iets te zoet, de kids en vriendlief vinden ze echter heerlijk… Een paar reepjes paprika maken de lunch compleet.

Weekoverzicht bento lunch week 39 - vrijdag

Vrijdag

Bijna weekend! Vandaag gaat er een heuse dierenlunch mee naar school toe. Ik besmeer een boterham met pasta en steek er met een uitsteker een hondenhok met een puppy uit. Mogen ze toch stiekem een hondje mee naar school toe nemen. Daarnaast tover ik twee mini-komkommers met behulp van een inkeping en oogjesprikkers om tot superenge krokodillen! Waaaah! Pas maar op dat ze de koeienkaasjes niet opeten…

Deze week zit er weer op. Nog twee weken lunches maken en dan gaan we een week thuis lunchen omdat het vakantie is! Heb jij al vakantieplannen gemaakt?

Deel deze post via

Leave a Comment