weekoverzicht lunch bento boho tiffin banner

Weekoverzicht lunch week 22

Ook deze zonnig week heb ik uiteraard iedere dag genoten van een heerlijke lunch. Variatie is the key: door iedere dag met iets anders te lunchen maak ik er voor mezelf ook echt een feestje van. Heerlijk vind ik het om in het weekend de kookboeken in te duiken om te bedenken wat ik de komende week ga eten. Al maak ik tegenwoordig maar voor een paar dagen een planning: vaak komt er toch iets tussen, en om nou dingen weg te gaan gooien vind ik erg zonde. Een aanpassing op het weekmenu is dan zo gedaan. Maar goed eerst maar eens de lunches van de afgelopen week bekijken.

boho tiffin lunchbox bento box weekoverzicht lunchen gezonde lunch

Maandag

Vandaag mag ik weer een keertje op het werk lunchen! Het is even geleden hoor… wat fijn dat ik nu echt weer even op het werk ben: collega’s spreken, leerlingen zien, het is echt veel te lang geleden. Nu is het natuurlijk nog steeds heel anders dan voorheen, even er zijn voelt al heel prettig.

Ik neem de Boho Tiffin mee naar het werk. Gewoon, omdat het zo’n plaatje is om mee te nemen. Dat mag wel voor een eerste werklunch sinds lange tijd vind ik…haha. Het tienuurtje is een bakje vol frambozen. Lekker fris en zoet, ik houd ervan. Als lunch neem ik een Pokebowl mee naar het werk. Een beetje rijst, aangevuld met flink wat groenten en wat verse zalm. Een paar komkommerplakjes stillen de trek in de middag.

fluffy avocado trifle banaan gezond ontbijt

Dinsdag

Oops, vandaag helemaal vergeten om de lunch te fotograferen. Gelukkig heb ik ook voldoende variatie in het ontbijt, en mag deze heerlijke ontbijttrifle er ook gewoon wezen. De chocolademousse is gemaakt van avocado banaan en cacao. Het geheel top ik af met afwisselend plakjes aardbei en wat Griekse yoghurt. Ren maar dat dit een ontbijt is om je vingers bij af te likken! Bovendien houd ik het zo wel gemakkelijk vol tot aan de lunch: het is een prima vullende maaltijd…

weekoverzicht lunch woensdag wraps

Woensdag

De lunch van vandaag is wat simpel, maar daarom niet minder lekker en voedzaam. Ik beleg een paar wraps met kipfilet. Twee verschillende soorten vandaag: een naturel en een variant met groene asperges erin. Lekker hoor! Even oprollen en zo vanuit het vuistje eten. Ideaal als je niet zoveel tijd hebt en wel een lekkere en voedzame lunch wil verorberen.

ontbijt op bed verjaardag

Donderdag

Whoopwhoop! Vandaag is mijn verjaardag. 33 Lentes jong alweer. Time flies! Ik word ‘s ochtends verrast met een heerlijk ontbijt op bed. De prosecco heb ik maar even laten staan: ik moet natuurlijk wel gewoon lesgeven vandaag! Wel genieten hoor, zo’n verwenontbijtje. ‘s Middags ben ik met de meiden en oma gaan lunchen in een park in de buurt. Heerlijk, supergezellig en compleet vergeten om een foto van het eten te maken. Vandaar maar even deze ontbijtfoto. Hij mag er zijn toch?

oosterse salade lunch weekovezicht

Vrijdag

De week wordt afgesloten met een lekkere, healthy lunch. De komkommerslierten laat ik even weken in een badje van witte wijnazijn. In een koekenpan bak ik wat tofoeblokjes, gemarineerd in ketjap Manis, aan tot ze lekker knapperig zijn. De salade top ik af met wat edamame en cashewnoten. Nog een paar druppels sojasaus er overheen en de salade is compleet. Lekker hoor!

Vanaf volgende week gaan de dames weer wat vaker naar school toe, dan zal ik ook wat vaker de bentoboxen van hen gaan delen. Die zien er toch wat gezelliger uit dan mijn bordjes…haha.

Deel deze post via

Leave a Comment