vaderdagcadeau portemonnee sappak banner

Leuk voor Vaderdag: maak een portemonnee van een leeg drinkpak

Knutselen voor Vaderdag is altijd leuk. Welke vader vindt het nu niet leuk om een zelfgemaakt cadeau van de kids te krijgen? Dit knutselwerkje is heel snel gemaakt, en je hebt er helemaal niet veel voor nodig. Het enige wat je als voorbereiding hoeft te doen is een melkpak of sappak leeg te drinken. Je kunt hier dan heel gemakkelijk een leuke portemonnee van maken. Het is echter geen knutselwerk wat de jongere kids alleen kunnen maken, dus zorg er wel voor dat er iemand in de buurt is die kan helpen.

vaderdag knutselen portemonnee maken benodigdheden

Pak een pak

De basis voor deze portemonnee is een leeg drinkpak of sappak. Spoel het pak goed uit, zodat er geen resten meer in zitten. Je geld uitgeven terwijl er nog wat yoghurt aan kleeft is natuurlijk niet ideaal, haha. vaderdagcadeau portemonnee sappak stap 1

Vervolgens knip ik de bovenkant en de onderkant van het pak af. Er blijft nu een open rechthoek over. Nu check ik ook even of het pak van de binnenkant goed droog is. Eventueel droog ik het met keukenpapier nog wat na. Dit voorkomt ook dat het straks in de hoekjes gaat schimmelen of muf gaat ruiken.

vaderdagcadeau portemonnee sappak stap 2 vaderdagcadeau portemonnee sappak stap 2.2

Hierna bedenk ik welke kant van het pak ik als flap van de portemonnee wil hebben. De overige drie zijden knip ik weg. De flap heeft ongeveer een derde van de hoogte van het pak als lengte. De overige stukken gebruik ik niet meer, deze gooi ik weg.

vaderdagcadeau portemonnee sappak stap 3

De kant met de flap leg ik naar beneden. De zijkanten duw ik naar het midden van het pak toe. Zo ontstaat een soort zigzagpatroon aan de zijkant van het pak.

vaderdagcadeau portemonnee sappak stap 4

De onderkant vouw ik naar het midden toe. De voorflap maak ik wat mooier door de randen af te ronden met een schaar.

vaderdagcadeau portemonnee sappak stap 5

vaderdagcadeau portemonnee sappak stap 5

Ten slotte maak ik een gaatje in het midden van de flap. Hier haal ik een elastiekje door zodat de portemonnee ook dicht kan.

vaderdagcadeau portemonnee sappak resultaat

Het resultaat is een leuke portemonnee die papa mee kan nemen als hij boodschappen gaat doen, of even een terrasje gaat pikken. Een superleuk cadeau waar papa geheid blij mee gaat zijn.

Deel deze post via

Leave a Comment