Weekoverzicht lunch week 12 - vrijdag

Weekoverzicht lunch week 12

De afgelopen week heb ik de uitstekers maar weer eens uit de kast gehaald. Met een uitsteker maak je van een simpele boterham namelijk heel gemakkelijk en snel een feestje in je lunchbox. Een paar prikkers en wat fruit erbij en je bentobox is compleet!

Weekoverzicht lunch week 12 - maandag

Maandag

Ken je dat? Dat je geen zin hebt om ook maar even in de keuken te staan voor het avondeten… En dat je dan besluit om een pizza te bestellen…. Om vervolgens de keuken in te duiken om je lunch te gaan maken? Hmz…erg logisch is het niet. Toch gebeurde het me deze week. Dat in de keuken staan resulteert wel in een heerlijke pastasalade. Ik heb een simpele salade gemaakt dit keer. Aangezien er nog dierenpasta staat neem ik die een keer mee naar het werk, hihi. Met een tomaatje in stukken gesneden, komkommer in blokjes, gebakken spekjes en een beetje truffelpesto wordt dit een heerlijke salade. Sowieso smaakt alles heerlijk met truffel erbij, haha. Als fruit neem ik vandaag blauwe bessen en frambozen mee: te lekker gewoon. Een mini-Babybell zorgt voor een beetje extra zuivel vandaag.

 

Weekoverzicht lunch week 12 - dinsdag

Dinsdag

Vandaag gaat er een heuse monsterlunch mee naar school toe! Een boterham snijd ik al zigzaggend in twee stukken. Zo lijkt het net alsof het een monster is met een bek vol tanden! Een paar oogjesprikkers zorgen ervoor dat het monster ook daadwerkelijk een gezicht krijgt. Een mini BiFi-worstje lijkt een vriendelijk monstertje door er wiebeloogjes op te zetten. Uit een snackkomkommer snijd ik een bek door er een langwerpige driehoek uit te snijden. Met een enge oogjesprikker wordt het een heuse krokodil….durf jij deze lunch op te eten?

Weekoverzicht lunch week 12 - woensdag

Woensdag

Vandaag gaat er een lieve lunch mee in de bentobox. Ik besmeer een boterham met eiersalade en druk er een hartje uit. Er gaat nog meer ei mee in de lunchbox. Ik kook een ei, pel het, en stop dat in een eivorm in de vorm van een hart. Als het ei afgekoeld is haal ik dit uit de vorm en dan heeft het ei de vorm van het hart aangenomen. Superleuk en heel gemakkelijk! Een paar blauwe druiven snijd ik schuin doormidden en deze rijg ik aan een prikker. Het lijken net hartjes nu! Een kaartje van Broodtrommelliefde maakt het helemaal af.

Weekoverzicht lunch week 12 - donderdag

Donderdag

Jeuj! De lente is begonnen! Bassie & Adriaan zongen het al: 21 maart dan is de lente daar, in de lente gaan de bloemen bloeien en leggen alle vogeltjes een ei… Ook een lentelunch hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Met een siliconenmatje in de vorm van een blaadje wordt de trommel al een stukje groener. Een broodje kaas komt in lentesferen door er de letters van het woord LENTE in te prikken. Ik prik blokjes kaas op een stukje komkommer. Hiervoor gebruik ik blaadjesprikkers en een prikker met een koe en een haan erop. Dit is toch al een prima begin van een lente-bento? Door een kiwi al zigzaggend in te snijden lijkt het een beetje op een ei wat net is uitgekomen. Het is altijd lente…..

Weekoverzicht lunch week 12 - vrijdag

Vrijdag

En we gaan nog even door met de lentesferen. Met een lunchpunch steek ik een leuke lentevorm uit een boterham. Het bloemetje wat in het midden uitgestoken is haal ik eruit. Een BiFi-worstje ziet er al een stuk leuker uit door er een bentoring in de vorm van een vlinder omheen te doen. Met de blaadjeprikkers maak ik van de kerstomaatjes echte kersen. Superschattig toch? Een siliconen blaadje maakt het helemaal af. Laat de lente maar komen, heerlijk!

 

Heb je inspiratie opgedaan op mijn blog en gebruik je deze voor je eigen lunches? Ik vind het leuk als je deze deelt met de #foodfrobelfun of als je mij tagt op social media: @food_frobel_fun!

Deel deze post via

Leave a Comment