valentijnscadeau zelf maken wuppie

Valentijnscadeau zelf maken

Op 14 februari is het Valentijnsdag. Dit feest van de liefde wordt in Nederland ook steeds grootser gevierd. Superleuk om voor jouw Valentijn dan ook zelf een valentijnscadeau te maken. Hoewel niet zeker is wat de herkomst van Valentijnsdag is, vind ik het wel leuk om een van de mythen rondom deze romantische feestdag te vertellen. Zo zou de naam afkomstig zijn van de priester Sint Valentijn, uit Rome. Hij leefde in de derde eeuw na Christus. In die tijd bestond er een wet die het voor soldaten had verboden om te trouwen. Men dacht namelijk dat vrijgezelle mannen eerder bereid waren om te sterven op het slagveld dan de mannen die een vrouw thuis hadden zitten. Valentijn zou echter in het geheim toch huwelijken van soldaten hebben voltrokken. Hij was van mening dat liefde alles overwon. De keizer ontdekte dit en liet hem op 14 februari 269 ter dood brengen: Valentijn was nu dus een heuse martelaar voor de liefde. Mooi verhaal toch? Jammer dat waarschijnlijk het grootste gedeelte verzonnen is, maar dat nemen we maar voor lief. Het verhaal wordt er niet minder mooi om… En een excuus om eens lekker te gaan knutselen is altijd leuk, dus lees vooral verder voor tips om zelf een leuk Valentijnscadeau te maken!

Wuppie zelf maken als Valentijnscadeau

De wuppies, een paar jaar geleden waren ze helemaal hot en happening. In alle kleuren van de regenboog waren ze te krijgen, en toen een supermarkt er ook nog eens een oranje variant mee maakte voor een voetbaltoernooi waren ze helemaal niet meer aan te slepen. Ze zien er niet alleen leuk uit, ze zijn ook nog eens makkelijk te maken! Met rood wol als basis kun je jouw eigen wuppie voor Valentijn maken: dat is toch een leuk cadeautje!?

lippenbalsem maken beauty cadeau moederdag valentijnscadeau

Lippenbalsem maken

Valentijnsdag valt in de winter: schrale lippen zijn dan vaak een probleem. Hoe leuk is het om zelf lippenbalsem te maken, en dit aan jouw Valentijn cadeau te doen in een gepersonaliseerd bakje? Ook superleuk om samen met de kinderen te maken: zij vinden het vast ook heel erg leuk om hun eigen lippenbalsem te maken!

knutselwerkje valentijnscadeau lente plantenbakje valentijn moederdag maken

Plantenbakjes zelf maken

Deze zelfgemaakte plantenbakjes zijn toch gewoon te schattig!? Je kunt ze heel makkelijk zelf maken. Bovendien zijn ze ook lekker symbolisch: liefde groeit, net als de bloemen die je kunt planten in deze potjes. Dat is toch te leuk!? De meeste materialen heb je waarschijnlijk al in huis, dus je kunt direct beginnen met het maken van jouw Valentijnscadeau!

Als je jouw Valentijnscadeau zelf wil maken, kun je met bovenstaande tips wel even vooruit denk ik!

Wil je deze tips bewaren voor later? Met onderstaande foto kun je het als pin bewaren op een van je borden op Pinterest!

valentijnscadeau zelf maken - pinterest

 

Deel deze post via

Leave a Comment