knutselen voor valentijnsdag- banner

Knutselen voor Valentijnsdag: maak je eigen wuppies

Valentijnsdag komt er weer aan! De winkels liggen weer vol met chocolade, roze snoepjes en alles wat je maar kunt bedenken in hartvorm. Om heel eerlijk te zijn: ik heb niet zo bijster veel met Valentijnsdag. Ik vind het juist leuk om dan op een andere dag de rest van het gezin in het zonnetje te zetten…haha. Maar goed: dit jaar grijp ik iedere bijzondere dag aan om er een feestje van te maken. Ook Valentijnsdag wordt gevierd dit keer. Ik vind het dan wel het leukste om iets liefs te knutselen voor Valentijnsdag. Dat zorgt toch voor een meer persoonlijke touch dan wanneer ik zomaar iets in de winkel koop. Hierom ga ik aan de slag met garen om super schattige Valentijnswuppies te maken! Naast super schattig zijn ze ook nog eens super gemakkelijk om te maken. Wat wil je nog meer!?

Wuppies knutselen voor Valentijnsdag

De basis van deze lieve wuppies is een pompon. Deze maak ik zelf met behulp van garen en een vork. Een vork? Hoor ik je bijna denken. Jazeker! Dit is een ideale mal om een kleine pompon op te maken. Ik houd de vork dwars en wikkel rood garen diverse keren om alle tanden van de vork heen. Dit doe ik net zolang tot ik vind dat hij dik genoeg is. Hoe dikker hoe voller de uppie straks wordt.

Als ik uitgerold ben met het garen knip ik het af. Wel houd ik het nog even op zijn plek, anders is het werk helemaal voor niets geweest! Ik pak rood chenille en steek dit aan de onderkant door de middelste tand van de vork. Ik haal het naar boven en draai het strak om het garen heen zodat dit geen kant meer op kan. Vervolgens haal ik het garen van de vork af en knip het aan de zijkanten door. Hierdoor bolt het al lekker op. Ik knip het nog even bij zodat het een mooie cirkel wordt. De basis voor de Valentijnswuppie is nu klaar.

Het chenilledraad vouw ik tot een hartje aan de bovenkant van de wuppie. Hierna is het tijd om hem, of haar natuurlijk, een gezicht te geven. Met een paar plakoogjes is dit gemakkelijk en snel gedaan. Met behulp van een lijmpistool maak ik de wuppie vervolgens vast op een rubberen plakhartje. Zo kan de ontvanger straks de Valentijnswuppie plakken waar hij maar wil: in de auto, op de spiegel…alles kan!

Zet de Valentijnswuppies eens op tafel tijdens het ontbijt op Valentijnsdag! Wil je dan iets lekkers op tafel zetten? Wat denk je van deze snelle en gemakkelijke hapjes voor Valentijnsdag? 

Knutsel jij iets leuks met Valentijnsdag of duik je de keuken in om iets leuks te maken? Of koop je liever iets leuks? Het kan natuurlijk ook zijn dat je er helemaal niets aan vindt en Valentijnsdag aan je voorbij laat gaan. Hoe dan ook: iets schattigs knutselen is altijd leuk, ook als het geen Valentijnsdag is…misschien wel juist als het geen Valentijnsdag is, haha.

Wil je deze schattige wuppies zelf ook eens maken? Sla dan onderstaande afbeelding op een van jouw Pinterestborden op zodat je ze altijd terug kunt vinden!

knutselen voor Valentijnsdag - pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment