leuke lunch tips - banner

8 tips voor een leuke lunch op school

Hoewel in het noorden van Nederland de scholen alweer begonnen zijn, genieten wij nu nog van onze laatste vakantiedagen. Aanstaande maandag beginnen ook in het zuiden van Nederland de scholen weer. Dat betekent ook dat we weer een leuke lunch voor school mogen maken! Ik vind het altijd heerlijk om mijn creativiteit hier in kwijt te kunnen. Met het maken van leuke lunches nu de kids weer naar school gaan maak je mij dus wel blij!

1. Maak een leuke lunch met vakjes

Als je een lunchbox met vakjes hebt is dat natuurlijk ideaal om een leuke en gevarieerde lunch te serveren. In ieder vakje kun je iets leuks doen. Denk aan brood wat in vierkantjes gesneden is. Hierdoor past het niet alleen beter in een vakje, het is ook nog eens hapklaar waardoor het eten wat sneller gaat. Heb je thuis geen lunchbox met vakjes? Geen punt! Met een paar muffinvormpjes of aluminiumfolie als scheidingswand kom je al een heel eind. Wil je er zelf graag een aanschaffen? Kijk dan eens op de website van de Leukste Lunch

2. Variatie is the key

Varieer eens met wat je mee geeft. Met iedere dag een boterham maak je mij ook niet blij moet ik eerlijk zeggen. De kids vinden een salade op zijn tijd heerlijk, dus die geef ik dan ook geregeld mee naar school. Met de restjes van de vorige avond kun je vaak al een prima salade in elkaar zetten. Denk er dan wel aan om een vorkje mee te geven: met de handen eten wordt ook zo’n rommeltje natuurlijk ;-). 

3. Doe eens gek

De meiden hier zijn enorm fan van sushi. Soms doe ik eens gek en geef ik ze dan ook wat sushi mee naar school toe. Dat vinden ze echt geweldig! Op speciale dagen, die de kids toch al spannend vinden, verwen ik ze extra. Geef op dagen die moeilijk zijn eens iets mee wat de kids echt heel erg lekker vinden, om ze wat extra te verwennen. Van een keertje gek doen met de lunch worden de kinderen ongetwijfeld heel erg blij!

4. Een ei hoort erbij

De dames hier vinden eieren erg lekker. Bovendien zijn eieren natuurlijk ook erg gezond. Hierom geef ik ook geregeld een eitje mee naar school. Soms gewoon een gekookt ei, soms maak ik er een lekkere quiche of tortilla van. In een tortilla kun je bovendien nog wat extra groenten doen, waardoor het extra gezond is!

5. Werk met een thema

Een thema in de lunchbox is altijd een goed idee. De oudste is bijvoorbeeld helemaal gek op paardrijden, waardoor er geregeld een paardenlunchbox mee naar school toe gaat. Met een paar uitstekers kun je van een standaard boterham al gemakkelijk een leuke vorm maken. 

6. Goed snijwerk doet wonderen

Met een beetje snijwerk kun je van bijvoorbeeld een simpele komkommer al iets leuks maken. Snijd een komkommer in plakken en snijd de plakken weer doormidden. Door de helften om en om in een vakje van de lunchbox te leggen krijg je een leuk kleureffect! Van een kiwi maak je een feestje door deze al zigzaggend doormidden te snijden. Het lijkt toch net een prachtige bloem zo? 

7. Maak een leuke lunch met letters

Als je een kind in groep 3 hebt, of je zoon en dochter vindt lezen heel erg leuk, geef dan eens een leuke lunch mee waarbij een letter in de hoofdrol staat. Hierboven heb ik een lunch met de B als voorbeeld gezet. Bifi-worstjes met een B erin, een B-eren eitje, een boterham waar de B is uitgestoken en natuurlijk een banaan. Door met een cocktailprikker op een banaan te schrijven wordt de tekst vanzelf bruin waardoor hij goed leesbaar is. Naast een leuke, ook nog eens een leerzame lunch zo! 

8. Werk met kleur

Leuke kleuren doen het altijd goed. Ik ben bijvoorbeeld fan van de wraps van No Fairytales. Deze zijn er in verschillende vrolijke kleurtjes. De bietenvariant is mooi roze en staat lekker vrolijk in de lunchbox. Wat fruit is naast gezond, ook nog eens mooi gekleurd. En pssst…een beetje popcorn is sowieso een feestje!

Geef jij al leuke lunches mee naar school toe? Als je op zoek bent naar meer inspiratie, bekijk dan eens mijn weekoverzichten via deze link. 

Wil je dit bericht later nog eens lezen? Sla het dan op een van je borden op Pinterest op!

leuke lunch tip pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment