Knutselen pasen decoratie

DIY: Maak je eigen decoratie voor Pasen

De lente, ik houd ervan! Naast de bloemen die overal in bloei staan worden de dagen ook langzaamaan steeds langer. Ik geniet ervan! Die hooikoorts neem ik dan maar even voor lief, haha. Vanaf carnaval is het natuurlijk ook al aftellen geblazen richting Pasen. Pasen en de lente, beide thema’s die zich uitermate goed lenen om mee te knutselen. Vandaag ga ik dan ook een leuke paasdecoratie maken, die prima past binnen een lentethema.

Paasdecoratie - benodigdheden

Muurvuller

Om deze toffe decoratie te maken heb je, althans voor de basis, niet veel meer nodig dan een ballon en muurvuller. Deze muurvuller komt van de Action en kost €3,99 per pot. Van één pot kun je heel wat decoraties maken: het is dus echt een low budget project om te maken. Ik ga een ei maken. Hierom blaas ik de ballon op zodat hij een ei-vorm heeft. Als ik hem groot genoeg vind leg ik er een knoop in. Ik plak de ballon vast op een beker, zo kan ik gemakkelijk aan de slag zonder dat hij steeds weg zal rollen.

Paasdecoratie - besmeren

Ei, ei, ei, en we zijn zo blij!

De opgeblazen ballon besmeer ik met muurvuller. Ik gebruik hiervoor een kwast. Je kunt dit ook met je vingers doen, dat is echter wel een vies karweitjes. Zorg er dan voor dat je in ieder geval handschoenen aan hebt. Ik begin bovenaan met het besmeren van de ballon. Ik werk langzaam naar beneden toe. Aan de onderkant (straks de bovenkant) maak ik punten zodat het net lijkt alsof het een gebarsten eierschaal is. Als je dit niet mooi vind kun je er natuurlijk ook voor kiezen om deze kant gewoon recht af te werken.

Ik vind het prettig als ik mijn paasdecoratie straks ergens neer kan zetten. Als ik deze ballon op een gladde ondergrond plaats zal hij om blijven vallen. Hierom zorg ik ervoor dat ik na de eerste laag muurvuller een rechte bodem maak op het ei. Ik gebruik hiervoor een lege taperol. Ik zet deze op de bolle kant van de ballon en besmeer deze ook met muurvuller. Als er voldoende lagen op de ballon zitten, ik maak het ei 2/3 mm dik, zet ik hem even aan de kant. Dit doe ik pas nadat ik er met een natte kwast voor heb gezorgd dat het ei een stuk gladder is. Dat vind ik er wat netter uitzien. Na een uur of 4 is de muurvuller droog volgens de verpakking. Ik neem het risico niet en wacht tot de volgende dag om het ei af te maken.

Eerst controleer ik of het ei daadwerkelijk helemaal droog is. Dit doe ik door op verschillende punten zachtjes te drukken en zo te checken of hij overal hard geworden is. Dit is het geval. Zou wat worden: een droogtijd van 4 uur en hij is een dag later nog niet uitgehard, haha. Maar goed, de ballon moet er  natuurlijk uit. Ik ga hem niet lek prikken omdat ik dan bang ben dat het ei hierdoor ‘schrikt’ en scheurt. In plaats daarvan knip ik een kleine opening onder de knoop en laat ik de ballon langzaam leeglopen.

Nu is het tijd om het ei te gaan vullen. Ik koop bij de Action wat paasdecoratie en vul hier het ei mee. Met een cellofaantje erom is dit toch een superleuk cadeau om te bedanken voor een lekkere paasbrunch?

Paasdecoratie

Deel deze post via

2 thoughts on “DIY: Maak je eigen decoratie voor Pasen

Leave a Comment