trick or treat traktatie vleermuis Normaal

Trick or treat: Halloween traktatie vleermuis

Het is weer oktober, en dat betekent dat Halloween er ook weer aan komt. Heerlijk griezelen met zijn allen, nu de dagen wat donkerder worden. Ik vind het altijd superleuk om het huis in Halloween sfeer te brengen. Een mooie Halloween krans aan de deur, pompoenen door het hele huis en een enge raamtekening zorgen voor een lekker griezelig sfeertje. Ik vind het heerlijk! Sowieso vind ik het al leuk om me te verkleden, een enge outfit aantrekken is dan ook iets waar ik echt naar uit kijk. Bij ons in de wijk wordt sinds een paar jaar ook een echte trick or treat georganiseerd. De huizen worden ware spookhuizen, en de kinderen gaan eng gekleed langs de deuren om snoepjes te scoren. Ik vind het leuk om niet zomaar een snoepje mee te geven, maar om ook echt iets engs te trakteren. Deze Halloween geef ik een vleermuis traktatie mee tijdens de trick or treat. Ik weet zeker dat de kinderen daar van zullen genieten!

Halloween traktatie

Deze trick or treat kunnen de kinderen die aan de deur komen bij ons genieten van een heerlijke vleermuis traktatie voor Halloween. De basis daarvan is een chocoladewafel. Niet alleen omdat het erg lekker is, ik vind het ook een prettig idee dat het een voorverpakte traktatie is. Bovendien vinden de meiden hier alles waar chocolade in zit heerlijk, dus ik denk dat ze van deze traktatie ook wel kunnen genieten!

Ik haal om te beginnen een pak met kant en klare chocoladewafels. Ik kies voor wafels die per stuk verpakt zijn. Heb je die niet, is het wel handig om er zelf even een zakje omheen te doen: er komt namelijk lijm kijken bij het maken van deze trick or treat traktatie. Verder heb ik alleen zwart papier en wiebeloogjes nodig. Uit zwart papier knip ik een paar griezelige vleermuis-vleugels. Deze plak ik aan de achterkant van de wafels vast. Aan de voorkant plak ik er nog twee wiebeloogjes op en de griezelig lekkere traktatie is klaar!

Super makkelijk om te maken dus! Je bent alleen even wat tijd kwijt met het knippen van de vleugels, maar daar kun je eventueel een paar handige kinderen bij gebruiken. Zorg zelf voor een mal, en laat de kinderen de vleugels overtrekken op zwart papier. Erna kunnen ze deze uitknippen. Dat is niet alleen makkelijk, het is ook nog eens heel gezellig om met zijn allen te knutselen voor Halloween! Groot voordeel van deze traktatie vind ik dat je hem ruim van tevoren kunt maken.

Wil je deze Halloween traktatie ook maken en bewaren op een van je borden op Pinterest? Je kunt daar onderstaande afbeelding voor gebruiken, dan kun je hem makkelijk terug vinden op het moment dat jij deze trick or treat traktatie wil gaan maken voor de kinderen in de buurt. Al is het natuurlijk ook een hele leuke traktatie voor een verjaardag in oktober! Ik weet zeker dat het een groot succes zal zijn bij alle kinderen in de klas.

trick or treat vleermuis traktatie halloween - pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment