trick or treat insectentraktatie halloween - banner

Trick or Treat: insecten traktatie voor Halloween

Met Halloween en Sint Maarten in het vooruitzicht is het natuurlijk hartstikke leuk om je vast te verdiepen in een leuke traktatie. Een griezelige trick or treat insecten traktatie voor Halloween of Sint Maarten is dan natuurlijk hartstikke leuk. Groot voordeel is dat het heel makkelijk kan zijn! Voor deze traktatie heb je alleen wat kant en klare voorverpakte candybars of chocoladerepen nodig. Ik ga voor de mini’s, omdat de kinderen langs de deuren gaan en vaak al verschillende snoepjes krijgen. Een grote snoepreep zou dan wat teveel van het goede worden wat mij betreft. Wil je het liever iets minder ongezond maken? Een doosje rozijnen kan ook prima dienen als basis voor deze griezelige traktatie voor Halloween! Eventueel kun je deze nog inpakken in donker papier, zodat het een extra enge traktatie wordt. Dat is toch te leuk!?

Makkelijke trick or treat insecten traktatie

Deze insecten traktatie is super makkelijk om te maken! Met een snoepreep of doosje rozijnen als basis heb je het belangrijkste al in huis! Daarnaast gebruik ik chenilledraad om de insecten af te maken. Dit draad is makkelijk te buigen, zodat ik er heel snel de poten van de insecten van kan maken. Het chenilledraad is in veel verschillende kleuren te krijgen. Leuk om deze ook te gebruiken, zodat de insecten niet te eng worden. Zo zullen ook de kleinste kinderen van deze insecten traktatie kunnen genieten deze Halloween of Sint Maarten! Naast het chenilledraad gebruik ik nog wiebeloogjes Het fijnste vind ik de oogjes die zelf kunnen plakken. Door een soort stickervelletje van de achterkant af te halen verschijnt een plakrand waarmee je de oogjes makkelijk en snel op de snoepreep kunt plakken. Heb je geen zelfklevende oogjes, kun je een druppeltje lijm of dubbelzijdige tape gebruiken.

Halloween traktatie maken

Als alle materialen verzameld zijn is het tijd om de traktatie te gaan maken. Ik kies ervoor om voor ieder insect één kleur chenilledraad te gebruiken. Mocht je liever verschillende kleuren per insect willen gebruiken kan dat uiteraard ook prima! Per kriebelbeestje gebruik ik twee draden, die ik ieder in twee helften knip. Ik leg drie helften op mijn werkblad en draai ze een beetje in elkaar: zo heb ik de poten al klaar! Vervolgens leg ik de candybar hier bovenop. Met het laatste stukje chenilledraad maak ik de poten vast aan het lijfje. Dit doe ik door het draad via de onderkant naar boven te halen en daar in elkaar te draaien. Er ontstaan zo een soort vleugels. Mocht je dit niet willen kun je ze uiteraard ook weer terugvouwen naar beneden. Als laatste plak ik de oogjes op de reep, zodat er een echt gezichtje ontstaat. Dat ziet er toch superleuk uit! Ik vind het in ieder geval een geslaagde trick or treat traktatie voor deze Halloween!

Ben je op zoek naar een andere traktatie om uit te delen tijdens Sint Maarten of Halloween? Of willen de kinderen gewoon graag iets engs trakteren? Dan is deze Halloween mummie traktatie misschien ook wel een leuk idee!

Wil je dit bericht graag bewaren op een van je borden op Pinterest? Scroll dan even over onderstaande afbeelding heen en klik op het Pinterest-logo! Ik vind het leuk als je me tagt als je een van mijn traktaties gemaakt hebt! Ik ben op social media te vinden als @food_frobel_fun.

trick or treat halloween traktatie insecten - pinterest-2

Deel deze post via

Leave a Comment