foodieswap

Swap je mee met de Foodieswap?

Vorig jaar organiseerde ik al eens de Foodieswap. Een swap voor en door foodies! Ik vond het superleuk om te doen en heb van de deelnemers aan de zomer-editie van deze swap alleen maar positieve reacties ontvangen. Nu is het tijd voor de winter-editie van deze Foodieswap! Je hoeft geen foodblogger te zijn of jezelf professioneel met food bezig te houden. Iedereen die het leuk vindt om ‘iets’ met eten en drinken te doen (en wie vindt dat nu  niet!?!?) mag meedoen met deze swap!

 

Wat is een swap?

Het woord ‘swap’ betekent ‘ruil’. Het is dus de bedoeling dat je iets gaat ruilen, maar wat? Je wisselt bij deze Foodieswap aardigheidjes uit met iemand anders. Je maakt of koopt wat kleine dingen die iets met eten of drinken te maken hebben en je verstuurt die per post. Je weet voor wie je iets gaat maken, maar niet wie er voor jou een pakketje samenstelt. Een soort surprise dus, maar dan niet met Sinterklaas of Kerst ;-)!

 

Wat is een swapmaatje?

Je swapmaatje is degene voor wie jij een pakketje samenstelt. Na sluiting van de inschrijftermijn (01-02) krijg je van mij een naam toegewezen (een soort lotjes trekken dus). Deze naam houd je zo lang mogelijk geheim. Deze swap is alleen voor Instagram-gebruikers. Je spiekt op het Instagram-account van de ander om te kijken wat hij of zij leuk vindt. Het is dus belangrijk dat je (tijdelijk) een openbaar account hebt. Spiek zo stiekem datje swapmaatje niet in de gaten heeft dat je op zijn of haar openbare profiel aan het kijken bent. Je swapmaatje ziet namelijk pas bij het open maken van het pakket wie de verzender is.

Om het voor jouw swapmaatje gemakkelijker te maken kun je natuurlijk ook een moodboard maken met de dingen die jij leuk vindt. Dit mag, maar moet niet.

 

Wat zijn de kosten van deze swap?

De kosten kun je zelf zo hoog of laag maken als je wilt. Je kunt kiezen voor een brievenbuspakket, dit kost minder dan pakketpost. Je kunt zelf cadeautjes maken, je kunt ook dingen kopen voor je maatje. Let erop dat het geen wedstrijd is wie het grootste pakket maakt: het gebaar is belangrijker dan de kosten of de grootte.

Wel zijn er een paar dingen waar je op moet letten:

  • Schrijf jezelf uiterlijk 01-02 in
  • Alleen voor swappers uit Nederland of België
  • Zorg ervoor dat je Instagram-account openbaar is;
  • Geef (minstens) 5 cadeautjes;
  • Verpak je swap zorgvuldig, zodat het heel bij de ontvanger aankomt;
  • Pak je pakket leuk in;
  • Verzend het pakket op 22-2 (gewoon omdat dat zo lekker klinkt ;-)…;
  • Post na ontvangst een foto op je Instagram-account om de verzender te bedanken;
  • Gebruik bij posts op Instagram de #foodieswap en #foodfrobelfun, zo kan iedereen meedoen met de voorpret!

Schrijf je in via het onderstaande formulier om ook te weten hoe leuk het is om met deze swap mee te doen!

 

Deel deze post via

Leave a Comment